Vorig weekend was de start van de competitie en MVC mocht op vrijdagavond 18 september met twee herenteams meteen aan de bak in Vlaardingen tegen MOVE4U.

Een klinkende overwinning van MVC Heren 3 en een teleurstellende prestatie van Heren 2. Zaterdag  werd er door Dames 2 en CMV N5 thuis in de wethouder Smithal gespeeld en moesten helaas ook de punten aan de tegenstander geven.

MVC heren 3, wat voor een grootdeel bestaat uit het Heren 2 van vorig jaar was helaas nog niet compleet, maar met aanvulling van Edwin en Bram stond er toch een compleet team klaar voor de eerste wedstrijd tegen onze Vlaardingse buren van Move4U.

De eerste set leek snel gespeeld te worden. Na het binnen halen van de eerst side out was het Willem die een goede service serie neerzette waardoor MVC al snel op een 11-0 voorsprong kwam. Daarna was het zaak om de set uit te spelen en punt voor punt de marge te behouden, waar mogelijk zelfs te vergroten. Dit resulteerde in een eindstand van 11-25. In de tweede set was het Move4u wat een tijdje mee kon komen met de ervaren spelers van MVC, maar door een versnelling op het juiste moment met solide aanvallen van Alexander en Marcel kwam de winst ook in de tweede set niet in gevaar. Eindstand 21-25. De derde en vierde set waren met vlagen briljant, maar af en toe ook zeer slordig. Foute services en wat mindere passes werden afgewisseld met killing blocks en mooie eigen aanvallen. De winst in de derde set was al snel binnen en ook de vierde set kende verder geen problemen. Eindstand derde set 17-25 en vierde set 20-25.

Na de eerste speelronde staat MVC Heren 3 zonder puntverlies op een gedeelde 1e plaats.

MVC Heren 2 was nog duidelijk aan het zoeken naar de vorm en samenwerking in het team. Met hulp van oude mannen uit Heren 3 lukte het helaas niet om een set te pakken en gingen zij zonder punten weer terug naar Maassluis.

Op zaterdag 19 september speelde het nieuwe Dames 2 tegen een geolied team van RVC Libanon uit Rotterdam. Dames 2 was nog niet geheel compleet en met hulp van meisjes B kon er toch gespeeld worden. Het was nog even wennen voor de dames, Maar al snel kregen ze de smaak te pakken en werd er goed gespeeld en geanticipeerd op de ervaren dames van Libanon.  De 1e set werd verloren met 15-25, terwijl de 2e set 21-25 was. In de derde set waren de dames de weg kwijt en verloren ze met 13-25 door een zeer goede servicebeurt van een speelster van Libanon. De 4e set werd beter gespeeld doch ging uiteindelijk naar Libanon.

De overige teams beginnen deze week aan de competitie. De verwachtingen voor Dames 1 en Heren 1 zijn hoog. MVC is benieuwd wat de resultaten zullen zijn.