Kopsuggestie: MVC heren 1 op stoom!

MAASSLUIS | Het einde van de competitie nadert en Heren 1 moet nog 5 wedstrijden spelen. 2 wedstrijden in drie dagen leverde 9 punten voor het vlaggeschip van MVC op. Weer werd bij MVC heren 2, vijf punten binnengehaald en moest HWVV Fidus uit Puttershoek 4 punten bij de thuisploeg laten. Een enerverend weekend.

Donderdag 21 april stond de wedstrijd tegen Heren 2 gepland.

Vanzelfsprekend waren zij gebrand op revanche en vanaf het allereerste fluitsignaal waren hun intenties duidelijk: die oude mannen van H1 moesten een lesje geleerd worden na de oor wassing van 2 weken eerder. Heren 2 begon dan ook furieus en voor Heren 1 het in de gaten had, keken ze tegen een achterstand van 2-8 aan. Gelukkig wist heren 1 langzaam maar zeker de achterstand te verkleinen, maar dat ging allerminst gemakkelijk. De servicedruk die eerder wel het spel aan de andere kant van het net wist te ontregelen, slaagde daar deze keer niet in waardoor het hard werken was om het jeugdig heren 2 in te halen.

Vlak voor het einde kwamen beide teams op gelijke hoogte en wisten de oude mannen een voorsprong te pakken. Helaas liet op een stand van 24-23 de service van de aanvoerder het afweten wat beide teams weer naast elkaar bracht. Er gloorde hoop voor heren 2 maar uiteindelijk gaf de ervaring toch de doorslag en kan heren 1 deze set in de zak steken. Na elkaar goed in de ogen te hebben gekeken werd de afspraak gemaakt het de volgende sets niet zo ver te laten komen.

En zo geschiedde. De fighting spirit van de 1e set wist H1 door te trekken in de daaropvolgende sets waardoor heren 2 onder druk bleef staan en er zelfs vrijuit gespeeld kon worden. Met goede servicedruk werd de passing ontregelt van de tegenstander wat de mogelijkheid gaf zelf met mooie aanvallen en pienter geplaatste prikballen sets 2,3 en 4 ook binnen te slepen en zo met 4-0 de overwinning te pakken. Heren 2 bleef wederom gedesillusioneerd achter.

© PR – MVC Heren 1 klaar voor kampioenschap

Zaterdag 23 april was het de eer aan heren 2 van HWVV Fidus uit Puttershoek.

Wegens allerlei verplaatsingen van wedstrijden was dit pas de 1e ontmoeting tussen beide teams deze competitie en dus was het afwachten hoe de onderlinge krachtsverhoudingen zouden liggen. Het begin van set 1 ging nagenoeg gelijk op en vanaf 10 punten wist MVC Heren 1 langzaamaan een voorsprong op te bouwen. Desondanks was het hard werken want Fidus gaf het zeker niet cadeau! Mooie, harde smashes over en weer, magnifieke reddingen en slim geplaatste ballen zorgden voor een aantrekkelijke 1e set waarin MVC aan het langste eind trok en met 25-17 de winst pakte.

De goed lopende machine van heren 1 had echter met het wisselen van de set zand in het systeem gekregen. Fidus pakte een voorsprong van enkele punten en MVC moest in de achtervolging. Ook nu golfde het spel op en neer maar dit keer hield Fidus de voorsprong vast. De mannen van heren 1 kwamen nog wel in de buurt, maar konden niet voorkomen dat de 2e set een prooi werd voor Fidus (22-25). Hoewel setverlies niet altijd voorkomen kan worden, stond dit toch niet in het geplande draaiboek.

MVC rechtte de rug en begon vol vuur aan set 3. Dat overrompelde de tegenstander wat er voor zorgde dat er een riante voorsprong voor de mannen uit Maassluis op het telbord stond. Fidus werd onder druk gehouden en was niet bij machte het gevarieerde spel van MVC te pareren. Een 25-14 eindstand voor MVC was dan ook een logisch gevolg.
Vastberaden om er geen 5-setter van te maken ging H1 in de 4e set verder waar het de 3e was gebleven. Sterke servicebeurten, mooie directe blocks en goed verdedigend werk hadden als resultaat dat deze set binnen no time een prooi voor MVC werd met een stand van 25-9.

Met nog maar 3 wedstrijden voor de boeg wordt er al stiekem gedacht aan een mogelijk kampioenschap.