Tessa Noordemeer met een keiharde smash!

Goede resultaten voor Maassluise volleyballers

Op de tweede thuisspeeldag van het seizoen werden door de meeste teams goede resultaten behaald. Vooral meisjes B en heren 1 hebben een prima start. Dames 1, dit jaar uitkomend in de promotieklasse, laat zien dat ze op dit hoge niveau heel goed mee kunnen komen. Ook bij hen is een overwinning in de maak. De wedstrijdbal wordt gesponsord door Grand Café de Waker.

Opnieuw winst
Na de eclatante 4-0 zege op Spirit en de verloren bekerwedstrijd tegen Flits, mocht heren 1 het tegen een team opnemen dat drie keer op rij verloren had. Volley Zuid had dan weliswaar slechts 2 setjes kunnen winnen, maar dit gebeurde tegen de top 3 van deze overigens nog prille competitie. De start verliep stroever dan nodig. Zenuwen, vermoeidheid of toch onderschatting? Uiteindelijk werd de eerste set relatief eenvoudig gewonnen. Een beeld dat ook in de tweede en derde set aanwezig was. In de vierde set kon Volley Zuid nog gebruik maken van twee laat gearriveerde wissels. Hierdoor kreeg MVC het alsnog moeilijk. Echter, met veel inzet, doorzettingsvermogen en ‘proactive coaching’ kon de opgelopen achterstand nog net op tijd omgebogen worden in setwinst en daarmee wederom een prima 4-0 zege.

Ook meisjes B is na vier wedstrijden nog ongeslagen. Zij dicteerden ook afgelopen zaterdag de wedstrijd. Vooral door een goede servicedruk en keiharde smashes. Spirit had niets in te brengen. In de eerste set sputterde Spirit nog wat tegen en kwam tot 16 punten, maar in de tweede en derde set waren het maar 13 punten tegen. In zo’n wedstrijd is het moeilijk om de concentratie vast te houden. Daarom werd afgesproken dat Spirit zo min mogelijk punten zouden krijgen. Dat lukte. De vierde set werd met 25-5 gewonnen. De eerste plaats op de ranglijst is nu veroverd. Volgens trainer en coach Kees van der Eijk gaan ze dat vasthouden. “Het team groeit nog steeds en het enthousiasme straalt ervan af. Ook als een iets mindere tegenstander aan de andere kant van het net staat.”

Op zoek naar de eerste winst
Dames 1, terug in de promotieklasse, was benieuwd naar het niveau en wat onzeker over eigen kunnen. Na vier wedstrijden weet dames 1 wat haar te wachten staat. Heel leuke wedstrijden waarin voor elk punt hard gewerkt moet worden. Bij alle wedstrijden is dames 1 niet weggeslagen en heeft genoeg kansen gehad om sets te winnen. Bij een aantal sets is dat ook gebeurd. Elke wedstrijd is nog spannend geweest. Zo ook afgelopen zaterdag. De Maassluise dames moesten tegen Volley Zuid. Meiden die hoog op de ranglijst willen eindigen. Dames 1 liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Door een goede verdediging, samenspel en doorzettingsvermogen wisten de meiden zich in de wedstrijd te knokken. Ze bleven rustig op momenten waarin de tegenstander in paniek raakte. Op de tweede set na was MVC niet minder dan de tegenstander en hebben zij aan het thuispubliek laten zien dat ze mee kunnen komen in de promotieklasse. De derde set werd overtuigend gewonnen en ook in de vierde set leek het erop dat de winst voor MVC was. Helaas lukte dat net niet. Dames 1 groeit in de competitie, de eerste winst is niet ver weg!

Informatie over MVC

Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien