MAASSLUIS | Afgelopen weekend speelden de MVC teams hun eerste wedstrijd van het seizoen. Beginnen met een uitwedstrijd zoals elk jaar in deze regio.

Fusion Heren3 – MVC Heren1

Terugkeer in de tweede klasse na de afgelopen twee seizoenen in de eerste klasse gespeeld te hebben. Voordeel van de degradatie is dat de wedstrijden dit seizoen weer dichter bij huis zijn, met in naam bekende tegenstanders. Naast de klassewissel is er ook in de teamsamenstelling verandering zichtbaar. MVC H1 zag drie spelers vertrekken en er één voor terugkomen. Met zes man is het krap, maar deze eerste wedstrijd was iedereen aanwezig.

Bij vlagen liet MVC zien dat ze ervaring hebben opgedaan in de eerste klasse, maar het team had moeite dat niveau constant te laten zien. In de eerste set vielen veel aanvallen net uit, wat tot weifelend spel leek te leiden. Pas halverwege de tweede set leek MVC dan toch de flow te hebben gevonden, maar het team had toen al een set verloren en kon de achterstand in die tweede set ook niet meer ombuigen. De derde set draaide beter draaien, wellicht ingegeven door het uitspreken ‘dat we meer lef moeten tonen”. In de slotfase van de set sloop de onzorgvuldigheid toch weer in het spel en ging ook deze set verloren.

De vierde set begon nog goed, maar daar waar bij Fusion balletjes maar net over net over wél binnen de lijnen vielen, gebeurde dat bij MVC niet. Hoewel MVC niet wilde opgeven, bleef het spel onzuiver en kon Fusion met ruim verschil de laatste set ook winnend afsluiten.

In resultaat niet dat wat van te voren wellicht gehoopt werd, maar op basis van één wedstrijd kun je niet voorspellen hoe een seizoen gaat verlopen. Een valse start, geen garantie voor de toekomst is. Het team heeft wel toekomst, want het team is gemiddeld jonger dan het in jaren is geweest.

RVC Libanon Dames 3 – MVC Dames 1

Met een basis zeven en een vaste invalkracht begon MVC met veel vertrouwen aan dit seizoen.Tegenstander RVC had er zin in, dat zag je aan alles. MVC had wat last van opstartproblemen en gebrek aan wedstrijdritme. De echte service was bijvoorbeeld nog niet uitgevoerd op de training. De eerste rally van de set was meteen een goed beeld van de wedstrijd. De bal ging wel zeven keer over en weer voordat RVC het punt pakte. Het tempo lag vanaf het begin hoog, MVC moest aan de bak. Hierdoor pakte RVC gelijk een voorsprong. In de eerste set kon MVC heel goed mee in dat hoge tempo en pakte de set ook heel brutaal met 20-25.

In de tweede set had MVC een dip en last van een goede service reeks van RVC. Het werd 25-16.

In de derde set ging alles goed, MVC pakte het ene punt na de andere en stonden zelfs 18-23 voor! Toch lukte het niet om die set te winnen… met 26-24 ging de set naar RVC. In de laatste set liep het precies andersom. RVC had de hele set een ruime voorsprong maar bleef steken op 23. MVC kreeg het ene setpoint na de andere, maar verzilverde het niet en RVC won met 28-26.

Het was een leuke en spannende wedstrijd, de punten komen vanzelf.

Meer MVC

Voor meer uitslagen, wedstrijdverslagen en nieuws verwijzen we u naar onze website:

Voor meer informatie over MVC bel je met Linda Fenne 06-28055008 (senioren en jeugd) of met Patricia Pols 06-28087878 (recreanten).

Email: bestuur@mvcmaassluis.nl

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien