Fotobijschrift: teamfoto MVC heren 2

MAASSLUIS | Met vijf teams start de Maassluise VolleybalClub de competitie. De start van de competitie zorgt altijd voor spanning. Zijn er voldoende spelers? Hoe is de vorm? Zijn de teams goed geformeerd? Zowel bij de heren als bij de dames zijn er tevreden gezichten. Heren 2 won als enige met 4-0.

Op zaterdag 30 september a.s. spelen alle teams hun eerste thuiswedstrijd. Zij spelen bijna alle in de wethouder Smithal een wedstrijd. U bent van harte welkom.

• Meisjes C en Heren 1 starten om 15.00 uur.
  • Dames 1 en Heren 2 starten om 16.45 uur.

Balsponsor: Na de wedstrijden wordt er gegeten bij onze eerste balsponsor van het seizoen: Café ’t Smitje

Heren 2

MVC Heren 2 is vernieuwd. Vorig seizoen werd redelijk succesvol afgesloten met een meer dan verdiende derde plaats. Een groot gedeelte van het seizoen bezette heren 2 zelfs de tweede plek, maar moest deze toch op de voorlaatste speeldag opgeven. Helaas geen promotie dus, maar wel een leuk en spannend seizoen waar van alles gebeurde. Dit seizoen heeft het team zich op een aantal posities weer met nieuwe, maar toch bekende gezichten versterkt. Fred Voskamp heeft het team verlaten om zich meer en beter te richten op zijn belangrijke werk bij het CDA. Maar niet de minsten zijn teruggekeerd; Peter Koenis blokt en smasht nu op het midden alsof hij nog steeds bij Heren 1 speelt en Hugo de Winter en Willem Fortuin zijn weer terug op het oude nest. Diagonaal, buiten of zelfs spel verdelen, heren 2 krijgt met deze aanwinsten een flinke impuls in de breedte.

Ondanks de lange reis naar Haaften, zonder de geblesseerde Jeroen Potze, waren de mannen van Heren 2 onder de indruk van de nieuwe en mooie accommodatie, maar niet van de geboden tegenstand. Een nieuwe teamfoto schieten, een goede servicebeurt van Wim Lange, even knipperen met de ogen en de eerste set zat met 10-25 in de tas.

De tweede set leek in eerste instantie een kopie van de eerste te worden. Dankzij opnieuw een goede servicebeurt van ditmaal Willem, kwam Heren 2 al snel op een riante voorsprong. Daarna sloop de gemakzucht er in. Of waren het twee merkwaardige beslissingen van de scheidsrechter? Een duidelijke uitbal en een opstellingsfout zorgden voor flinke irritatie waardoor we een tweetal time-outs en twee wissels nodig hadden om de set uit het vuur te slepen. Maar 27-29 laat zien dat het close was.

De derde set begon daarom juist heel verrassend, of eigenlijk niet. Al heel snel keken de mannen tegen een behoorlijke achterstand aan, die met goed en verzorgd volleybal werd weggewerkt. Ook opnieuw een merkwaardige beslissing van de scheidsrechter; dubbel fout bij een technisch fout van de tegenstander? Het werd 18-25 en daar kon geen scheidsrechter wat aan doen.

De laatste set leek het er opnieuw op dat de heren vergaten zichzelf te belonen. Ondanks een aantal spetterende aces van Hugo en Alexander waren twee heel late time-outs nodig om ook deze set (26-28) en de wedstrijd naar Maassluis te krijgen.

Overige uitslagen:

• Fusion D1- MVC D1: 1-3,
  • Volley Voorne H1- MVC H1: 4-0,
  • Move4U/MVC JB – Zovoc JB: 2-2
  • Meisjes C start komende zaterdag met de competitie.

Meer MVC
Voor meer uitslagen, wedstrijdverslagen en nieuws verwijzen we u naar onze website:

Voor meer informatie over MVC bel je met Linda Fenne 06-28055008 (senioren en jeugd) of met Patricia Pols 010-5929116 (recreanten).

Email: bestuur@mvcmaassluis.nl