door Rob Henneveld

MAASSLUIS | Bij de Nederlandse kampioenschappen voor junioren (-21 jaar) in de Topsporthal in Dordrecht heeft de Mahorokan ploeg weer uitstekend gepresteerd. Vooral in de gewichtsklasse -81 kg waren de Mahorokan judoka’s prominent aanwezig. Zo waren in de uiteindelijke halve finales, na diverse voorrondes, alle 4 plaatsen bezet door judoka’s van dezelfde club.

In deze onderlinge strijd kwamen Joshua de Lange en Tobias Bosveld als sterkste tevoorschijn en stonden daarmee tegen elkaar in de finale van Nederland. In deze spannende wedstrijd, waarin beiden zeer mooi judo lieten zien, pakte Joshua als eerste zijn scoringskansen en daarmee de felbegeerde Nationale titel. Voor Joshua de Lange zijn 3e Nationale titel in 3 opeenvolgende leeftijdsgroepen. Tobias Bosveld werd 2e van Nederland en kreeg het welverdiende zilver om gehangen.

Goud voor Joshua, zilver voor Tobias

De andere 2 halve finalisten Gianluca Marrazza en Dato Satsjelasjvili kwamen uit in de strijd om de 3e plaatsen. Maar moesten helaas beiden, na gelijk opgaande partijen, het brons aan hun tegenstanders laten. Zij eindigden daarmee op een 5e plaats van Nederland.

In de gewichtsklasse -66 kg werkte Nanco Krijthe zich met overtuiging door de voorrondes en plaatste zich met een laatste ippon zege voor de finale. Een finale waarin hij, net als vorig jaar, zijn judomaatje Jochem van Harten trof. Doordat beide judoka’s elkaar door en door kennen werd het een tactisch gevecht waarin Nanco de sterkste bleek. Hierdoor werd Nanco Krijthe tot Nederlands kampioen gekroond na het winnen van zilver vorig jaar.

De overige vaak nog jonge Mahorokan judoka’s wisten flink wat partijen te winnen maar wisten niet door te dringen tot het finaleblok.

Zilver voor judoka Daniel Knegt bij VI German Open

In het Duitse Heidelberg vond de Visual Impaired International German Open plaats. Bij dit sterk bezette toernooi voor blinde judoka’s wist Daniel met name te verrassen door zijn winst op de laatste Grand Prix winnaar de Fransman Raboteur. Met een flitsende schouderworp wist hij zijn tegenstander met ippon te werpen.

In de finale was de nummer 2 van de WK de Fransman Grandy iets behendiger en moest Daniel uiteindelijk genoegen nemen met het zilver.

Deze medaille levert Mahorokan judoka Daniel Knegt wel weer belangrijke punten op voor de kwalificatie voor de Paralympische Spelen in Parijs.

Coen van Winden pakt brons in Parijs

Bij het Label A toernooi in Saint Gratien bij Parijs stonden vele sterke senioren aan de start.

Coen van Winden kende in de klasse -81 kg een uitstekende dag. Na maar liefst 6 zwaar bevochten wedstrijden stond hij aan het einde van de dag op het podium om het brons omgehangen te krijgen. Een mooie prestatie voor Coen, de overige Mahorokan deelnemers wisten niet door de voorrondes te komen.