Pech en succes voor karttalent Rocco de Heer bij NK race in Venray

VENRAY | Het afgelopen weekend reed Rocco de Heer, het 14-jarige karttalent uit Maassluis, zijn 2e en 3e wedstrijd in het Nederlands Kart Kampioenschap – IAME SERIES NETHERLANDS NK 2-takt op Raceway Venray. In het NK strijden de beste karters van Nederland en België met elkaar. Rocco rijdt voor Signmind Racing uit Huizen en komt uit in de zeer sterke IAME X30 junior klasse met ongeveer 30 deelnemers.

In dit race-weekend werden de tweede en derde race uit het NK verreden. Vrijdag waren er vrije trainingen waarin Rocco samen met mechanic en coach Rob Knecht probeerde de beste set-up te vinden voor dit warme race-weekend. Dat lukte wel, maar ook werd duidelijk dat de motor van Rocco’s kart aan een revisie toe is, omdat hij simpelweg topsnelheid te kort kwam op de rechte stukken. Deze motorrevisie kon niet meer tijdens het raceweekend uitgevoerd worden.

Zaterdag, de eerste race-dag, begon met de tijdtraining. Door Rocco’s motorproblemen kwam hij uiteindelijk niet verder dan een wat teleurstellende 18e plek. Deze plek was zijn startpositie voor de twee daaropvolgende kwalificatieraces. De eerste kwalificatierace kwam Rocco goed weg en met een paar mooie inhaalacties wist hij uiteindelijk als 13e te eindigen. In de tweede kwalificatierace had Rocco minder geluk. Rocco had een geweldige start maar helaas werd hij door daarna van de baan gereden door een onvoorzichtige coureur. Gelukkig kon Rocco wel verder en eindigde uiteindelijk nog als 16e.

De finalerace begon Rocco als 16e. Na een bliksemstart werd hij helaas in de eerste bocht door een teamgenoot overreden, en was zijn kart helaas zo beschadigd dat hij niet verder kon. Omdat de andere kart over Rocco’s kart heen schoot en tegen Rocco’s lichaam kwam moest Rocco zelfs onderzocht worden in de ambulance. Gelukkig niets ernstigs maar een teleurstellend einde van een mooie racedag.

© Coen de Heer

Op zondag, de tweede race-dag was Rocco natuurlijk uit op revanche. In de tijdtraining ging het al beter en zette hij de 14e tijd neer. De eerste kwalificatierace verliep daarna echter wat minder met een 17e plek. De tweede kwalificatierace verliep zeer goed, met mooie inhaalacties, en een 9e plek als eindresultaat. In de finalerace startte Rocco als 12e. Rocco werkte zich echter al snel op naar de 9e plek. Deze positie wist hij te handhaven waardoor hij als 9e over de finish kwam.

Rocco heeft dit race-weekend laten zien dat hij zich kan meten met de kart-top, waarbij alleen de minder lopende motor een nog betere klassering in de weg stond.

De volgende race in het NK is 21 juli in Genk (België). Daarna volgen nog races op 7 en 8 september in Emmen. Rocco is nog hard op zoek naar sponsors die hem kunnen ondersteunen in zijn kartcarrière.

Op zijn website is hierover informatie te vinden, ook voor kleinere bijdragen middels crowdfunding

roccodeheer.com
Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien