Pech en succes voor karttalent Rocco de Heer bij NK race in Venray

GENK | Op zondag 21 juli reed Rocco de Heer, het 14-jarige karttalent uit Maassluis, alweer zijn 4e wedstrijd in het Nederlands Kart Kampioenschap – IAME SERIES NETHERLANDS NK 2-takt op Karting Genk in Belgisch Limburg. Er was er een groot en zeer sterk internationaal deelnemersveld aanwezig: 44 coureurs uit 4 landen deden mee. Rocco rijdt voor Signmind Racing uit Huizen en komt uit in de IAME X30 junior klasse.

Op vrijdag en zaterdag was Rocco druk om samen met coach en mechanic Rob Knecht de juiste set-up te vinden. Uiteindelijk lukte dit en wist Rocco op zaterdag zeer goede tijden neer te zetten op de baan.

Door het grote deelnemersveld vond de kwalificatie zondag in 2 delen plaats. Rocco kwalificeerde in de eerste groep van 22 rijders en wist daarin een goede 6e plek te veroveren, uiteindelijk overall resulterend in een 11e startpositie in de twee daaropvolgende races. In de eerste race had Rocco een wat moeizame start waarin hij terugviel tot de 16e plek. Hij wist gelukkig wel zonder schade de rommelige eerste ronde door te komen. Rocco reed vervolgens als een raket, wist uiteindelijk nog 7 rijders in te halen en eindigde verdienstelijk op een 9e plek. Hij had zelfs de 4e tijd neergezet in deze race.

De tweede race verliep helaas minder goed. Al in de opwarmronde werd Rocco hard aangereden van achteren waardoor zijn achterbumper los kwam te zitten. Tijdens de start ging het nog goed en wist Rocco een aantal rijders in te halen. Uiteindelijk sleepte zijn achterbumper echter helemaal los over de grond en moest hij noodgedwongen de pits in en de race staken.

Door deze mechanische pech in de tweede race startte Rocco uiteindelijk als 30e in de finale. Alsof hij nog niet genoeg pech had werd hij in de finalerace ook nog eens hard aangereden tegen zijn voorwiel door een onbesuisde ‘collega’. Het gevolg was dat zijn stuurstang helemaal krom was waardoor de kart zeer slecht bestuurbaar werd. Rocco herpakte zich echter goed en wist met zijn gehavende kart en een scheefstaand stuur toch nog 10 rijders in te halen en als 24e te eindigen. Een opmerkelijke prestatie die heeft aangetoond dat Rocco nooit opgeeft, altijd heel uitgekiend anderen weet in te halen, en zich inmiddels echt met de besten in het Nederlands kartkampioenschap kan meten.

De volgende races in het NK zijn op 7 en 8 september in Emmen. Rocco is nog hard op zoek naar sponsors die hem kunnen ondersteunen in zijn kartcarrière.

Op zijn website roccodeheer.com is hierover informatie te vinden, ook voor kleinere bijdragen middels crowdfunding.