door Rob Henneveld

MAASSLUIS | Afgelopen weekend vond in het Sportcampus Zuiderpark in Den Haag het NK judo voor heren en dames onder 18 jaar plaats

Voor dit NK hadden 5 judoka’s van Mahorokan zich weten te plaatsen door 2 weken geleden tijdens de districtskampioenschappen in Dordrecht bij de beste 3 in hun gewichtsklasse te eindigen.

Deze dag was het alleen Sem de Haan (-90 kg) die zich wist te mengen in de strijd om de medailles. Na een vrijloting in de eerste ronde maakte hij in de kwartfinale korte metten met de districtskampioen uit Noord Nederland Leon Fransens door hem 2x met een mooie heupworp op zijn rug te laten belanden.

In de halve finale trof Sem in Gijs Franzel (1e Midden Nederland) een sterke opponent, die een lange tijd Sem op afstand kon houden. Halverwege de wedstrijd plaatste Sem een goede opofferingsworp, die hij daarna meteen goed voortzette op de grond. Door middel van een muurvaste houdgreep plaatste Sem zich voor de finale.

In deze finale tegen Bram Nederbragt (1e Noord-Holland) liet Sem zich helaas in de beginfase verrassen, waardoor hij genoegen moest nemen met het zilver.

Sem de Haan kan echter terugkijken op een uitstekende wedstrijddag en mag trots zijn op zijn 2e plaats tijdens deze Nederlandse kampioenschappen.

© Rob Henneveld -2e plaats voor Sem de Haan

De overige 4 Mahorokan-judoka’s wisten allen nog wel enkele partijen te winnen, maar konden uiteindelijk niet mee doen om de prijzen.

Meisjes judoka’s scoren flink

OP zaterdag 11 februari werd in Nieuwerkerk aan den IJssel het Kattenkoptoernooi voor meisjes gehouden. De Mahorokan jeugd heeft hierbij prima gepresteerd. Ris Aalbregt en Maeve van Dam werden kampioen. Een 2e plaats was er voor Jill Mallens. Ramona van der Enden, Noa Hamar, Isis Leeman en Vicki Timmermans haalden het brons binnen.