Schermvereniging Trefpunt houdt Stoppunttoernooi 2017

VLAARDIGEN | Het onlangs gehouden Stoppunttoernooi leverde soms verrassende resultaten op. Bij de jeugdgroep was het vergeleken met vorig jaar een beetje stuivertje wisselen. Loek Klaassen streefde de winnaars van toen voorbij. Hoewel hij ook weleens wat moest slikken werd hij, met slechts één verliespartij, een mooi schermende winnaar. De volgende drie plaatsen gingen naar schermers met allen hetzelfde aantal overwinningen. Sportieve en felle strijd leverde verschillende aantallen gegevens/ontvangen treffers op met als resultaat: Arthur Nuyttens tweede, Lars Starink derde en Lukas Brandenburg vierde.

Bij senioren degen was het Jamie Dreier Gligoor, een betrekkelijke nieuweling, die de sterren van de hemel schermde. In de eerste ronde won hij alle partijen, ook tegen gedoodverfd winnaar Jeroen van de Velde. Maar in de volgende ronde was het andersom, waardoor beiden eindigden met één verliespartij. Het saldo van gegeven en ontvangen treffers was van Jamie slechts één punt hoger, maar dat maakte hem wel nummer één en Jeroen twee. Pepijn Nierop volgde met een verdiende derde plaats.

Vorig jaar vierde bij sabel, herpakte Ronald Overgoor zich en ging aan de haal met de eerste plaats. Met één gewonnen partij minder werd Fred Tirion tweede. Theo Kloosterman had duidelijk zijn dag niet en moest genoegen nemen met de derde plaats.

Traditioneel bij senioren strijden de winnaar degen en de winnaar sabel nog twee wedstrijden tegen elkaar: één op degen en één op sabel. Dit om uit te maken wie zich Stoppunttrofeehouder 2017 bij de senioren mag noemen.

De eerste finalewedstrijd was op degen. Jamie Dreier Gilgoor ging er vol in en wist Ronald Overgoor goed van zich af te houden. Slecht één punt moest hij prijsgegeven: uitslag 10-1.
Maar ook op sabel liet Jamie zich gelden. Punt na punt schreef hij op het scorebord. Tot Ronald doorkreeg waar hij zijn tegenstander het best kon treffen. Het tij keerde maar het was te laat. Ook deze partij trok Jamie naar zich toe: uitslag 10-6.

Stoppunttrofeehouders 2017 werden uiteindelijk: Loek Klaassen en Jamie Dreier Gligoor.