door Henne Bloem

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: TCE Partners

MAASSLUIS | Maassluis 1 en 2 reisden af naar Delft voor de uitwedstrijden tegen DES. Een weerzien met oud-Maassluis trainer Andre Verbaas. Uit Maassluis waren veel supporters de teams nagereisd om hen te ondersteunen. Zij kregen twee spannende wedstrijden voorgeschoteld.

DES 2 – Maassluis 2 16-16.

Blessureleed zorgde ervoor dat er wat geschoven moest worden tussen 1 en 2. Wesco van Weert speelde in 1 en junior Kevin van de Bos vulde de vrijgevallen plaats in 2 in.

Na de overwinning van afgelopen week kon Maassluis 2 zich bij een nieuwe overwinning stevig in de middenmoot nestelen. Hoewel het wedstrijdbeeld in het voordeel van Maassluis 2 was werd lang achter de feiten aangelopen. Kort voor tijd kwam gelukkig toch de verdiende gelijkmaker (16-16) op het bord, maar moest Maassluis 2 zich tevreden stellen met 1 punt. Lars Veldman was aan Maassluise kant topscorer met 5 doelpunten.

DES 1 – Maassluis 1 16-19 (9-7).

Maassluis 1 kwam goed uit de startblokken maar kon in de eerste helft het verschil niet maken. Sterker nog, er was vanaf de 4-4 steeds sprake van een achterstand van 1 tot 2 punten. Met een ruststand van 9-7 in Delfts voordeel bleef Maassluis in het spoor.

Ook de eerste minuten na rust waren niet goed, ondanks een snel doelpunt van Marjelle Mars. DES wist binnen 5 minuten uit te lopen van 9-8 naar een 14-10 voorsprong. Maar Maassluis rechtte de rug en liet zien niet van (Delfts?) porselein te zijn en schakelde een tandje bij. Mede door de ingezette wissels boog Maassluis de achterstand om in een 14-17 voorsprong. Een serie van 7 doelpunten zonder dat de tegenstander hier iets tegenover kon zetten. Hoewel er nog enige tijd te spelen was, was het verschil wel gemaakt.

De wedstrijd werd rustig over de streep getrokken naar een 16-19 eindstand. Een dik verdiende overwinning waarmee Maassluis met 5 overwinningen in 6 wedstrijden op een mooie tweede plaats staat op slechts 1 punt van koploper Velocitas. Bij Maassluis 1 was Henne Bloem met 6 doelpunten topscorer.