Hoofdsponsor: De Huizenbemiddelaar
Co-sponsor: Reinier de Graaf

MAASSLUIS | CKC won afgelopen zaterdag vrij gemakkelijk van een matig KVK met 20 – 13. De ploeg stond onder begeleiding van Martijn van der Wees, omdat Tom Tesselaar andere verplichtingen had. Door de winst blijft c.k.c. Maassluis het zicht houden op koploper ONDO. Komend weekend staat deze kraker op het programma. Verliezen zal betekenen dat Maassluis zijn titelaspiraties voorgoed kan vergeten. Als Maassluis wint dan komen ze op gelijke hoogte met ONDO en beleven wij een spectaculaire slotfase van de competitie.

Maassluis 1 – KVK 1 20 – 13 (10-7)
Maassluis 1 startte voortvarend door een afstandsschot van Eva Slotboom dat na 15 seconden raak ging. De minuten daarna leek het er op dat KVK tot aan de 2 – 2 ook de smaak te pakken had. Echter niets was minder waar, met een snelle sprint binnen 10 minuten pakt c.k.c. Maassluis een 7 – 3 voorsprong die nooit meer uit handen gegeven werd. De rest van de eerste helft werd het wat slordiger qua afronding, mede hierdoor wist c.k.c. Maassluis de eerste helft nog maar 3 keer te scoren, ruststand van 10 – 7.
In de tweede helft leek het tot driemaal toe spannend te worden, omdat KVK op twee punten afstand kwam van c.k.c Maassluis. Maassluis stelde direct orde op zaken en bouwde langzaam de voorsprong uit. KVK is definitief gebroken als Eva Slotboom haar vijfde doelpunt raak schiet, 17 – 13. In de resterende minuten breidde Maassluis de voorsprong uit en stond de eindstand 20 – 13 op het scorebord. Het enige wat nu rest is de focus te pakken richting de ongeslagen koploper van dit seizoen ONDO.

Maassluis 2 – KCC 3 17 – 18
De kraker van de middag was voor Maassluis 2, het zou erop of eronder worden tegen koploper KCC 3. Ondanks dat van te voren niet was verwacht dat Maassluis 2 lang zou meedoen voor de koppositie, konden zij zomaar voor een verrassing zorgen bij winst. KCC liet zien dat ze niet voor niets koploper zijn en speelde een prima eerste helft waar Maassluis 2 goed kon aanhaken, ruststand 8 – 10. Het gat van twee punten leek de tweede helft voldoende te zijn om de winst te pakken. Vier minuten voor het einde stond het 15 – 17 op het scoreboord en leek KCC aan het langste eind te trekken. Maar door een afstandsschot en vrije bal leek Maassluis toch nog een knap puntje uit het vuur te slepen. Toen brak de cruciale rommelige laatste minuut aan. Maassluis 2 kreeg zelfs nog één aanval om de winst te pakken. Het schot (wat gepakt moest worden) van 3 meter voor de paal ging echter mis en hierdoor kreeg KCC nog eenmaal de kans om toch de winst te pakken. De aanval leek nergens naar toe te gaan en KCC had zich neergelegd bij een gelijkspel, totdat in de dying seconds het schot achter de paal werd genomen en raak ging. Deceptie alom bij Maassluis 2, maar het team kan trots zijn op de neergezette pot. Met nog 4 wedstrijden te gaan haakt Maassluis 2 voorlopig af om het kampioenschap.

Overige wedstrijden

Maassluis 3
Maassluis 3 pakte in een matige wedstrijd toch de volledige buit tegen ONDO 2 uit ’s-Gravenzande. Enkele minuten voor het einde leek de pot naar ONDO te gaan, waar Maassluis 3 heel de wedstrijd voor stond. Zes minuten voor het einde stond Maassluis 3 twee doelpunten achter, maar wist op wilskracht in de laatste minuut toch de pot te winnen. In een matige wedstrijd toch een knappe overwinning, mede omdat er meerdere eerste spelers in het veld stonden bij ONDO.

De A1 boekte een prima overwinning op ONDO A1. Door deze overwinning staan ze nog één punt achter op de koploper en belooft het een spannende ontknoping te worden van het seizoen.

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl )