door Willem Fortuin

MVC Heren 1 vecht voor behoud in 3e klasse

MAASSLUIS | Het vlaggenschip van MVC staat op dit moment stijf onderaan in de 3e klasse, met nog geen enkele punt. Om toch nog iets te betekenen dit seizoen moest er toch wat gedaan worden en was het streven om minstens wat sets te winnen.

De mannen hadden hun zinnen gezet op revanche na een met 4-0 verloren wedstrijd tegen Hou Stand uit Rotterdam. Met deze motivatie is het gelukt om 2 punten te verdienen in een zwaar bevochten vijfsetter. Heren 2 won met 3-1 tegen een zwak spelend Move4u uit Vlaardingen. MVC doet weer mee en hebben zich op de kaart gezet.

Heren 1

Voor MVC heren 1 luidde inmiddels de noodklok. Nog geen enkel set uit de vorige wedstrijden kunnen pakken en wilde de Heren nog iets van lijfsbehoud in de 3e klasse overhouden moest er zaterdag zeker puntjes gepakt worden. Met een volledige bezetting werd er gespeeld tegen Hou Stand uit Rotterdam.

In de 1e set ging het in het begin gelijk op maar liep MVC steeds een beetje achter de feiten aan. Tot 19-20 bleef MVC volgen maar daarna kwam de pass niet goed aan en werd er geen goede aanval meer gemaakt en pakte Hou Stand de 1e set; 21-25.

De Heren waren echter niet uit het veld geslagen en wisten in de 2e set zelfs een achterstand om te zetten in een kleine voorsprong. Secuur spel en de tegenstander de fouten laten maken dat was het motto. Bij een stand van 24-21 werd er verwoed gespeeld. Een felle rally resulteerde in dat Hou Stand de bal tegen de antenne speelde, MVC juichte voor de setwinst doch de scheidsrechter had dit niet had gezien en floot niet af. Dit gaf bij MVC veel stress want Hou Stand kon zo terug komen. Een paar slordige fouten en Hou Stand kwam op 24-24. Het werd 25-25 en uiteindelijk wist MVC de set naar zich toe te trekken 28 – 26.

De beruchte 3e set was overduidelijk voor de heren van Hou Stand. MVC liep snel een achterstand op en kwam er niet bovenop. Helaas 15-25.

© PR MVC – Onderschrift bij de foto: MVC Heren 1 blokkeert aanval van Hou Stand.

Gelukkig keerde het tij in de 4e set. Goede service en verwarring bij Hou Stand zorgde er voor dat MVC snel op voorsprong kwam en dit niet meer weggaf. Een heerlijke opsteker voor MVC. MVC won ook deze set met 25 – 20. Ouderwets weer een vijfsetter zoals Heren 1 wel gewend is. De opstelling uit de 4e set werd gehandhaafd, met oog op het goede spel. Hou Stand was echter opgekrabbeld uit de dip en boden goede weerstand. Bij de wissel in de 5e set stond MVC achter met 3-8. Helaas kon MVC het niet meer rechttrekken en won Hou Stand met 11-15. Toch een heerlijke opsteker voor de oude mannen van het team. De koers wordt gezet om de resterende wedstrijden de nodige punten te verkrijgen met de hoop de 3e klasse plek te kunnen behouden.

MVC Heren 2 gaat voor promotie

Heren 2 wist zaterdag met 6 spelers de stijgende lijn voort te zetten tegen een zwak Move4U. In de 1e set ging het nog gelijk op en verloren ze de set nipt met 23-25. Echter in de volgende sets had Move4U niets meer in te brengen en werden de sets overtuigend gewonnen. Blijkt ook weer dat de heren genoeg kwaliteiten hebben maar dat coaching een belangrijke factor is. Heren 2 staat nu 4e in de poule met vooruitzichten op promotie naar de 3e klasse.