Dames 1 herpakt zich in hoogste amateurklasse

MAASLUIS | Na 2 nederlagen op rij was de thuiswedstrijd tegen de Amsterdamse studenten belangrijk. Bij verlies zou de kans op plaatsing voor de play offs erg klein worden. Center Suzanne v Driel nam haar team bij de hand naar een mooie overwinning.

© NBB

De dames van de Green Eagles waren gebrand op een goed resultaat. De recent geleden nederlagen tegen twee sterke ploegen (Landmeer en Almonte) waren vervelend maar nog niet desastreus. Tegenstander US is ook nog in de race voor een plaats bij de beste 4 en had de onderlinge wedstrijd in Amsterdam met 61-44 gewonnen. Een gemotiveerde thuisploeg verraste US in de eigen Wethouder Smit kennelijk met hun zoneverdediging want na drie minuten was er een 5-0 voorsprong voor de Eagles. Scores van Linda Polak en Mirthe Meskers brachten de ploegen weer naast elkaar waarna Fleur van Baalen 4 punten op rij produceerde. Door over te schakelen naar een man to man verdediging ging het tempo in de wedstrijd omhoog en het eerste kwart werd afgesloten met een 16-11 voorsprong.

Afstandschoten van US en enkele slordige foutjes in de Eagles verdediging in het begin van het 2e kwart zorgden er voor dat de Amsterdamse meiden bij 16-17 weer op voorsprong kwamen. Na een time out was er een met scherp schietende Roos Jordans (2 driepunters) die de Eagles weer op voorsprong bracht. Bij 30-24 leek de thuisploeg een gaatje te slaan maar weer waren er enkele verkeerde keuzes waardoor de Universitaire Sportvereniging in de slotseconde de stand zelfs weer gelijk trok. Ruststand 34-34.

Na de pauze was de eerste score voor de bezoekers waarna center Suzanne van Driel haar ploeg op sleeptouw nam. Heersend onder de borden werd ze gesteund door scores van Willeke Bruins en Kirsten Boer. US was niet in staat te volgen. Het afstandsschot faalde bij de Amsterdammers en met nog 10 minuten te gaan was het verschil 13 punten (54-41). De laatste 10 minuten waren nog slechts een formaliteit. Zeker toen de thuisploeg snel uitliep tot 64-44. In de slotfase stond het vizier van de thuisploeg niet meer op scherp. Een score met bonus van Willeke Bruins zorgde er nog wel voor dat de overwinning net iets groter uitviel dan de nederlaag in Amsterdam. Eindstand 69-51.

Suzanne van Driel speelde vandaag een uitstekende wedstrijd. Naast haar 18 punten (waarvan 14 in de 2e helft) pakte ze ook nog eens 20 rebounds. Imposante statistieken die je niet iedere wedstrijd scoort. Ook Roos Jordans speelde een prima wedstrijd. Naast haar 17 punten maakten de tegenstanders maar liefst 8 keer een persoonlijke fout op de watervlugge spelverdeelster. Willeke Bruins kwam tot 14 punten, Kirsten Boer 12.