Fotobijschrift: V.l.n.r. Hans Groenheide (2e in B-klasse), Marcel van den Kerkhoff (winnaar B-klasse), Jeroen Hendriks (algeheel clubkampioen) en Arthur Dukker (2e)

Sponsors: Eetcafé The Ollie’s

MAASSLUIS | Jeroen Hendriks is de – toch een tikje verrassende – nieuwe clubkampioen van tafeltennisvereniging TOG. In de finale klopte hij in vier games zijn sterker geachte teamgenoot Arthur Dukker. Jeroen was al clubkampioen in 2013 en 2014, Arthur was dat de afgelopen twee jaar.

In de halve finale won Arthur van Brian de Leeuw, en Jeroen van Dennis Breevaart. In die laatste wedstrijd leek een stunt aanstaande toen Dennis in de beslissende vijfde game met 5-2 voor kwam te staan. Maar Jeroen kwam terug en wist nipt te winnen. Dát Dennis de halve finale bereikte was op zich al een verrassing. In zijn poule won Arthur alles, en wonnen Dennis, Robert Kuiper en Ron van der Weiden van elkaar met als resultaat dat ze elk eenmaal wonnen en dat het aantal gewonnen games de doorslag gaf. Ten gunste van Dennis.

B-klasse voor Marcel van den Kerkhoff
De ‘B-klasse’ was voor het derde achtereenvolgende jaar een prooi voor Marcel van den Kerkhoff, die in de eerste ronde weliswaar van eersteteam-speler Ron van der Weiden, maar net niet doordrong tot de A-klasse. In de halve finale had Marcel geen moeite met Jos van Nierop. Hans Groenheide kwam in de finale na een zware vijfgamer tegen Aad van Lienden. Net als in de A-klasse werd het ‘in B’ een strijd tussen teamgenoten waarbij Marcel dus de sterkste bleek. Goed om te zien was dat twee nieuwe TOG’ers die sinds kort aanwezig zijn bij de dinsdagavondtraining in de Parkietzaal, Ellen Diepstraten en Martijn van Leerdam, meededen aan de kampioenschappen. Ze lieten zien een aardig balletje te kunnen slaan. Ellen won ook een paar wedstrijden.

Voorjaarscompetitie
Komende week start voor de TOG-teams weer de voorjaarscompetitie, met uitwedstrijden en vrijdag in de Olympiahal thuiswedstrijden.

Ook Tafeltennissen?
Er is plek voor senior- en jeugdleden vanaf 6 jaar. Jeugd: kom vrijblijvend langs op vrijdagavond vanaf 19.00 uur in de Olympiahal in Maassluis. Senioren: vanaf 20.00 uur in de Olympiahal. Zie ook www.tog-maassluis.nl of neem contact op met Dennis Breevaart, breevaart@tog-maassluis.nl, 06-41530726