door Willem Fortuin

MAASSLUIS | De 1e thuisspeeldag voor MVC, was met twee puntjes een schamel succes. MVC Heren 2 ging met 0 -4 ten onder en hebben na drie wedstrijden nog geen enkel puntje bemachtigd. Na de overwinningsroes van vorige week moest Heren 1 het team van DVO als meerdere erkennen en verloor met 2 – 3.

De morele boost van de winst in de 1e wedstrijd van het seizoen werd direct danig op de proef gesteld aan het begin van de 2e wedstrijd. Thuis werd DVO uit Oud-Beijerland ontvangen in de Wethouder Smithal. Enigszins gehavend wegens materiele pech begon MVC goed aan de 1e set en wist DVO altijd achter zich te houden. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd maar door sterke servicebeurten en goed verdedigend werk, werd de 1e set binnengesleept met 25-22.  Gesterkt door de winst van de 1e set zetten de mannen van heren 1 nog een tandje bij. Het hele team leek vleugels te krijgen en (bijna) alles lukte. Met goede passing, gevarieerd aanvalsspel en hoge servicedruk werd het spel van DVO ontregeld wat ertoe leidde dat ook de 2e set winnend werd afgesloten. Nu met nog duidelijker cijfers; 25-19.

De vooruitzichten waren goed, maar de motor begon te haperen in de 3e set. Tot halverwege ging de strijd nog gelijk op maar DVO wist de druk op te voeren bij MVC en wist langzaam de rollen om te draaien. Nu moesten de mannen van heren 1 de achtervolging inzetten. Een race die bijna nog gewonnen werd maar de tegenstander had het geluk overgenomen waardoor MVC net te kort kwam en alsnog de 3e set verloor met 22-25. Met verse rekruten binnen de lijnen werd de 4e set aangevangen. De mannen van MVC waren niet voornemens het op een 5-setter aan te laten komen maar daar dacht DVO anders over. Ze wisten het MVC onder druk te houden waardoor de 4e set een kopie van de tweede set werd alleen nu in het nadeel van heren 1. Diverse time-outs en wissels konden het tij niet keren en ook de 4e set moest aan DVO gelaten worden (19-25). De 5e en laatste set loopt tot 15 punten maar alles wat er ook gedaan werd, MVC wist de rug niet meer te rechten wat ervoor zorgde dat deze set sneller voorbij was dan dat de mannen zouden willen. Mogelijk waren ze al bezig met de het gezamenlijk diner wat na de wedstrijd gepland stond in de voormalige kantine van de sporthal. De heren waren volledig de kluts kwijt en deze set ging volledig naar DVO setstand 3-15. Helaas dus een 2-3 nederlaag maar met meer dan voldoende positieve punten en goede moed, gaan we aanstaande zaterdag 9 oktober naar de volgende wedstrijd tegen Bernisse uit Zuidland.