Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Met de champagne van het Maassluise Sportgala nog in de benen wisten de korfballers van c.k.c. Maassluis tegen Vriendenschaar niet voor een stuntje te zorgen. De koploper uit Hardinxveld-Giesendam schoot met scherp en stuurde de kersverse Maassluise sportploeg van het jaar met een dikke nederlaag huiswaarts: 31-18.

Vriendenschaar (H) – Maassluis 31-18 (19-10)

Na slechts anderhalve minuut spelen stond er al een 3-2 stand op het scorebord. Na zeven minuten 8-8. Beide ploegen zorgden voor spektakel in de goed gevulde sporthal van Vriendenschaar. Maar, waar Vriendenschaar het hoge tempo en de trefzekerheid kon vasthouden, moest Maassluis pas op de plaats maken. De thuisploeg liep halverwege de eerste helft uit naar 14-8. Maassluis paste de tactiek nog aan, maar moest lijdzaam toezien hoe de wedstrijd bij rust al gespeeld was, 19-10.

© Edwin Sonneveld Fotografie

© Edwin Sonneveld Fotografie – Sanne Larooij startte bij Maassluis in de basis en scoorde tweemaal in de eerste helft.

Ook de tweede helft was voor de thuisploeg, al was die minder overtuigend dan het eerste bedrijf. Enkel in het middengedeelte van de helft wist Vriendenschaar het niveau van voor rust te halen en liep de ploeg uit naar 27-13. Maassluis lukte dat pas een beetje in de slotfase, waardoor de eindstand uiteindelijk op 31-18 uitkwam.

Door de nederlaag, en de winst van concurrenten RWA en Albatros, is het inmiddels weer ongekend spannend geworden onderin de eerste klasse F. Maassluis staat nog aan de goede kant, op plek vijf, met acht uit 10, maar de achtervolgers hijgen in de nek met beide zeven punten. Daarna volgt Tjoba nog met vier punten.

Vriendenschaar 2 – Maassluis 2 (25-21)

Ook het tweede team van Maassluis wist niet van Vriendenschaar te winnen. Ondanks het kleinere krachtverschil wist de ploeg de punten niet mee naar Maassluis te nemen. De reserves van Maassluis staan door de nederlaag nog altijd onderaan in de reserve eerste klasse H en zien het gat met Vriendenschaar groeien naar vijf punten.