Wisselende resultaten Green Eagles, Dames 1 heeft lastige start

MAASSLUIS | Wisselende resultaten afgelopen speelweekeinde, maar de balans was nog wel in het voordeel van Green Eagles (5 winst, 4 nederlagen). Under 14-2 had de meest spannende wedstrijd van het weekeinde al was de start veelbelovend (20-6 na 8 minuten). Tegenstander Cady’73 kwam echter steeds meer in de wedstrijd en nam uiteindelijk halverwege de vierde helft zelfs een voorsprong van vier punten. Maar onder leiding van Benjamin Kramer (24 punten) wisten de Eagles toch de winst binnen te slepen met 47-45.

Under 10 kent dit jaar een goed begin in de competitie. Coach Bart Buitenwerf ziet zijn ploeg met zes punten uit drie wedstrijden terug op de eerste plek. Al is het ontwikkelen van de talenten natuurlijk evenmin belangrijk. Tegen Rivertrotters zag hij zijn ploeg in een sportieve wedstrijd (0 persoonlijke fouten van Under 10!) ruim winnen met 44-12. Topscorers waren Walt van der Voort (19 punten) en Julian Beijens (10).

Het was niet alleen roze geur en maneschijn dit weekeinde want Under 18 verloor in Berkel en Rodenrijs met ruime cijfers van Squirrels (86-30). En ook Under 12 had het zwaar tegen Klipperstars. In de eigen Haydnlaan was er een ruime 18-87 nederlaag voor de jongens en meiden van Ingo Rutting.

Under 14-1 begon met een nederlaag maar heeft er na de weg omhoog ingezet want afgelopen zaterdag won het team ruim van Cady’73 met 81-30. Harm van Toor had maarliefst 28 punten deze wedstrijd, Jack Wever droeg met 20 punten ook flink bij. Het team is nu op de vierde plek te vinden.

Under 22 is ook nog ongeslagen en won bij Blue Drakes in Woerden, maar het ging verre van makkelijk want na één kwart keken de mannen tegen een 18-9 achterstand aan. Begin derde kwart was het echter al gelijk en in het vierde kwart nam Under 22 langzaam aan de voorsprong om uiteindelijk met 50-41 te worden. Twee spelers kwamen nipt in de dubbele cijfers, te weten Sebastiaan Boon en Yorel Henriques met beide elf punten.

Under 16-1 won helaas niet bij Leiden. Een dunne selectie door omstandigheden en een harde wedstrijd zijn dan niet de fijnste combinatie. Met 73-44 ging de wedstrijd wel terecht naar de tegenstander uit de sleutelstad. Under 16-2 won gelukkig wel uit in Leerdam en had maarliefst drie man in de dubbele cijfers. Sam den Herder met 10, Harm van Toor was net als bij Under 14-1 in de dubbel cijfers (12) en topscorer werd Yaniek van Heijningen met 18 punten. Uiteindelijk won het team van Stefan Satijn met 54-30.

© PR Green Eagles

Het Dames 1 team van Ron den Hoedt is helaas nog steeds zonder overwinning. Was het eerste kwart tot de zesde minuut nog goed te noemen (15-15), daarna stortte het in en loopt de achterstand al snel op tot twintig punten. Uiteindelijk won Hoofddorp ruim van de Dames 1 en moeten de Dames nog geduld hebben om het zoet van de overwinning te proeven. In de dubbele cijfers kwamen Marion Stolk met 10, Roos Jordans met 12 en Roxy Zwijnenburg met 19 punten.