Heren strijden om behoud 3e klasse

MAASSLUIS | Afgelopen zaterdag was het weer een ouderwetse drukte in de Wethouder Smithal. Alle teams van MVC speelde thuis en dat betekende ook dat de combi jeugdteams met Move4U in Maassluis hun wedstrijdje speelde. Wisselende successen voor de Junioren en senioren. De heren strijden voor behoud in de 3e klasse, de dames pakte weer een puntje mee. Jongens C1 konden ook de volle winst behalen terwijl de andere jeugdteams de punten aan de tegenstander gaven

MVC Heren 2 gaat lekker in de 3e klasse. De laatste wedstrijden worden gewonnen en de heren kijken uit naar de 4e plaats in de poule zodat ze in de 3e klasse blijven spelen. Maar dan moest er wel gewonnen worden. Afgelopen zaterdag speelde de Heren tegen de mannen van Hou Stand uit Rotterdam West. Omdat een speler van Hou Stand de gelederen van MVC heeft versterkt konden we de zwakke punten van de tegenstander analyseren. In de 1e set bood Hou Stand een goed weerstand tegen MVC.

De wedstrijd ging gelijk op maar MVC kon deze set toch naar zich toe trekken en won met 25-20. Met goede wissels en lekker spel met een grote verscheidenheid in aanvallen wist MVC de 2e en 3e set ook te winnen. Op naar de totaal overwinning. Maar Hou Stand krabbelde terug en bood weerstand. De oude mannen dachten dat ze er al waren en hadden het even moeilijk. Maar door rust, een goede wissel was de overwinning toch voor MVC. Hierdoor staat MVC op de 5e plek in de poule met een mooi uitzicht op plek nummer 4.

MVC heren 1 tobt nog steeds met vorm en kracht. Nadat vorige week nog aan de 1e overwinning geproefd kon worden, gingen zij zaterdag roemloos met 0-4 ten onder tegen een ander team van Hou Stand. Het vlaggenschip staat onder aan in de poule en zijn al gedegradeerd naar de 4e klasse. Hopen dat het in de 2e helft van het jaar beter gaat, en dat de heren dan wel hoog eindigen.

MVC dames 1 wist zaterdag 1 punt te pakken tegen de dames van RVC Libanon. Het was een zeer leuke wedstrijd om te zien. “er had veel meer ingezeten en ik zie de dames groeien” volgens trainer en coach Cees van der Eijk. De dames zijn bezig om hun 2e klasse plaats te behouden. En dat gaat zeker lukken als het aan de speelsters ligt.

Jongens C1 pakt volle winst. Bij de jeugd was het Move4U/MVC jongens C die de volle winst behaalde tegen Jongens C van Volley Voorne. Met setstanden 25-9, 25-16, 25-8 en 25-17 was het duidelijk dat Volley Voorne niets te zeggen had. Mooi wedstrijd die met veel enthousiasme gespeeld werd. De andere jeugdteams hadden het veel moeilijker. Jongens A speelde een spannende wedstrijd met veel emotie. Helaas werd de wedstrijd met 4-0 verloren doch werd er met veel passie gespeeld. De passie belooft wat voor de toekomst voor zowel MVC als Move4U. Meisjes B en Meisjes C verloren ook met 0-4.