Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS |Na het eclatante succes van vorige week (22 – 27 winst bij Albatros) mocht Maassluis in eigen huis aantreden tegen het Zeeuwse Fortis. Dit moest zij doen zonder de geblesseerde Eline Groeneveld. Malou Abbas, die deze week ziek is geweest, startte op de bank.

Maassluis – Fortis (15 – 21)

Maassluis startte ongeconcentreerd. Fortis schoot daarentegen met scherp. Zo kon het gebeuren dat Maassluis in korte tijd tegen een forse 1 – 7 achterstand aankeek. Vanaf dat moment werd het een gelijk opgaande strijd, waarbij Maassluis niet bij machte was het gat te dichten.

In de tweede helft, na een 6 – 14 ruststand, wist Maassluis wel wat dichterbij te komen. Hoop gloorde toen Dennis van der Lee, die een uitstekende wedstrijd speelde, de 11 – 16 scoorde. Helaas wist Maassluis op dat moment niet door te drukken en de wedstrijd nog spannend te maken.

De jonge scheidsrechter had het afgelopen zaterdag moeilijk. Hij had geen greep op het fysieke spel van de Zeeuwen, tot groot ongenoegen van de thuisploeg. Dat neemt niet weg dat Fortis er terecht met de winst vandoor ging (15 – 21). Volgende week zal Maassluis er wederom in eigen huis tegen Vriendenschaar vanaf de eerste minuut moeten staan.

Overige resultaten

Maassluis 2 moest het hoofd buigen voor Fortis 2, dat een maatje te groot was: 12 – 20. Ook Maassluis 3 wist de punten niet mee te nemen. Zij ging met 18 – 13 onderuit tegen Pernix 4. De A1 wist een punt over te houden aan het treffen met Albatros A1: 12 – 12.