Maartje Doesburg- Veld

Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond B.V.
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

KORFBALLERS CKC MAASSLUIS HOUDEN PUNTEN IN EIGEN ZAK

MAASSLUIS | Waar het eerste het ogenschijnlijk eenvoudiger had met hun Delftse tegenstanders, moest de reserveploeg toch wat tandjes bijzetten om het gewenste resultaat te behalen. Maassluis 1 pakte een klinkende 28-21 overwinning op DES, waar Maassluis 2 in de laatste minuut pas voor het eerst op voorsprong kwam, maar wel 20-19 wist te winnen.

Maassluis 1 – DES 1 –  28-21 (14-11)
Na een spannende voorwedstrijd van het tweede mocht ook Maassluis 1 aantreden tegen het Delftse DES. Zij tapten echter uit een ander vaatje en begonnen wel scherp. Na enkele seconden was het Leon Kloppenburg die met een afstandsschot het startsignaal gaf voor vele doelpunten die zouden vallen deze wedstrijd. In een gelijk opgaand duel in de eerste helft, met vier goals van Maartje Doesburg en Leon Kloppenburg en twee goals van Marjelle Mars, Niek Seesink en Henne Bloem kon Maassluis pas aan het eind een gaatje slaan van drie goals en kon men gaan rusten met een 14-11 tussenstand.

DES kwam met een goal direct na rust nog wel even dichterbij, maar na goals van wederom Seesink, Doesburg en Kloppenburg leek het verweer gebroken bij een 20-13 tussenstand. Echter, DES rechtte haar rug en wist zes minuten tijd de stand terug te brengen naar 20-18, maar dit slotoffensief deed de Maassluizenaren niks. Leon Kloppenburg kreeg, na 7 goals, nog een publiekswissel voor Dennis van der Lee die nog een goaltje mocht proberen mee te prikken. Hier gooide aanvoerder Tjerk Bloem, met zijn tweede en derde goal van de middag, spreekwoordelijk wat roet in het eten, maar dat mocht niks afdoen aan de vreugde na afloop van deze klinkende 28-21 overwinning.

Overige wedstrijden
Maassluis 2 wist wat het moest doen om koploper SDO in het vizier te houden: namelijk winnen. Bij winst zou het gat maximaal 3 punten blijven, waar volgende week de kraker op het programma stond. Het was dus zaak om sterk te beginnen. Een gehavend team waarbij drie basis-heren aan de kant zaten, begon de wedstrijd niet zoals gehoopt. Binnen no-time keek zij tegen een 0-4 achterstand aan, een marge die gedurende de hele wedstrijd viermaal door DES gehaald wist te worden. Maar Maassluis, met het oog op de eerste plek, toonde zich uiterst veerkrachtig en elke keer werd de marge teruggebracht naar een gelijke stand. Echter, met wat tactische wisselingen, wist de ploeg de enige voorsprong via invaller Maartje Doesburg pas te pakken in de allerlaatste minuut, waardoor er bij het laatste fluitsignaal 20-19 op het scorebord stond. Zoals coach Van der Wees aangaf na de wedstrijd: ‘Soms moet je een beetje geluk hebben, maar wij dwingen deze overwinning af’.

Maassluis 3 wist de stugge Zeeuwen van Fortis in een gelijk opgaande, maar spannende wedstrijd op een 19-19 gelijkspel te houden. De junioren van Maassluis A1 hadden het minder lastig. Zij konden een 23-12 winst bijschrijven tegen de nummer laatst DVS’69.

Informatie
Algemeen: Karin Korstanje pc@ckcmaassluis.nl

twitter: @ckcmaassluis1

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien