Fotograaf: Marty Mars

Hoofdsponsor: Reinier de Graaf Groep
Co-Sponsor: De Huizenbemiddelaar

Met beide acht punten uit vier gespeelde wedstrijden begonnen Maassluis en ONDO zaterdag de topper in het Maassluise Wipperspark. ONDO besliste de wedstrijd in de tweede helft en tekende voor alleenheerschappij in de tweede klasse. Maassluis duikelde naar een gedeelde derde plaats.

Maassluis – ONDO (M) 9-17 (5 – 7)
Net als in de vorige week gespeelde wedstrijd tegen KVK speelde Maassluis een zwakke eerste helft. Korte aanvallen en weinig kansen resulteerden in té weinig doelpunten in het eerste bedrijf. Slechts vijf treffers, waarvan drie strafworpen was de schamele oogst. Dat ONDO daar ook weinig, zeven goals, tegenover zette was nog een geluk te noemen. Echter, waar Maassluis zicht tegen KVK na de pauze herpakte, lukte dat deze week niet. De tweede helft begon uiterst moeizaam met een periode van tien minuten waarin beide ploegen niet wisten te scoren. Daarna was het ONDO dat de ban, met twee treffers op rij, brak. De thuisploeg kon direct daarna nog antwoorden, maar vervolgens liep een slim spelend ONDO uit naar 6-12 en was de wedstrijd, met nog twintig minuten op de klok, eigenlijk al gespeeld.

Overige resultaten
Het tweede team van Maassluis boekten een prima overwinning op hun Maaslandse buren, ODO 2. Ook zij kenden een moeizame eerste helft, waarin slechts acht maal gescoord werd, 5-3. In de tweede helft werd de korf makkelijker gevonden en was het moment van de rentree van Sven Veldman, wie nog tweemaal scoorde. Uitslag 12-8.
Maassluis 3 nestelde zich steviger aan de top van de reserve tweede klasse door een eenvoudige overwinning op ODO 3, 21-11.