Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

Maassluis 1
Na het verlies vorige week tegen DES 1, is Maassluis er alles aan gelegen om de eerste twee punten van dit seizoen te pakken, willen ze niet direct al afhaken om de titelstrijd in deze zware tweede klasse poule.

Maassluis startte sterk tegen het onbekende VIKO en liep snel uit naar een 6-1 voorsprong. Hierna herpakte VIKO zich enigszins, zodoende er een ruststand van 13-8 op de borden stond. Na rust wist VIKO het nog spannend te maken tot een stand van 14-11 en 17-14 maar daarna wat het verzet gebroken en wist de ploeg van Richard van Weert uit te lopen naar een eindstand van 28-19. Een uitstekende score om volgende week de derby in te gaan tegen ODO.

Maassluis 2
Maassluis 2 mocht aantreden tegen het ervaren SDO 2. Een ploeg met veel ervaring. Maassluis speelde heel goed en volwassen. En daarom stonden ze terecht in de rust op een voorsprong van 11-8. Maar SDO is een taaie ploeg en een kwartier voor het einde stond het gelijk 14-14. En bij een stand van 16-16, drie minuten voor tijd ging het helemaal mis voor Maassluis. SDO scoorde de 16-17 en Maassluis ging wanhopig opzoek naar de gelijkmaker en leunde niet meer op het goede spel van voorgaand uur. Er werd op verkeerde momenten geschoten en de aanval van SDO lag helemaal open en zo kwam een toch wel vertekende 16-19 op het bord. Helaas en deels onterecht wellicht.

Maassluis A1
De junioren speelde thuis tegen Nieuwerkerk A2. Deze wedstrijd eindigde in een 12-15 nederlaag, Teleurstellend omdat er meer in had gezeten, een leidsman met warrige beslissingen had een flink aandeel in deze stand, echter zijn dit omstandigheden waar een ploeg zich tegen moet wapenen. En dat deed Nieuwerkerk beter.

Maassluis 3
Eerste klasser Maassluis 3 pakte de eerste 2 punten tegen het zwakke Valto 2, met een ruststand van12-2 werd de wedstrijd volwassen uitgespeeld naar een eindstand van 20-11.

Actie “Keep calm and take a lolly”
Afgelopen zaterdag werd met met een ludieke actie aandacht gevraagd voor de aanwijzingen en ander commentaar van supporters langs de lijn. Er werden door de kinderen voor hun wedstrijd lolly’s aan hun ouders uitgedeeld met een kaartje met daarop de tekst “keep calm and take a lolly”. Doel hiervan is zeker niet dat ouders en andere supporters niks meer mogen zeggen, maar wel dat ze zich bewust zijn van wat ze zeggen en met welk volume. Aanmoedigen juichen we alleen maar toe, voor aanwijzingen richting de kinderen heeft het team een coach. En opmerkingen tegen de scheidsrechter mogen achterwege blijven, hij doet z’n best, net als alle andere vrijwilligers. De actie werd positief ontvangen. De komende weken liggen de lolly’s in de kantine en kunnen ze genuttigd worden als blijkt dat het toch lastig is om je mond te houden.