MBV Green Eagles Basketball Nieuws

Vijfde plaats voor Dames 1

MAASSLUIS | Afgelopen zaterdag was er alweer de laatste wedstrijd van het seizoen voor de dames van de Green Eagles. Omdat vorige week een scheidsrechterlijke beslissing de dames kansloos maakten voor een plaats in de strijd om het kampioenschap (final four) was deze thuiswedstrijd tegen het Katwijkse Grasshoppers van geen belang meer voor de eindstand. Overigens hadden de Eagles zich met de winst van vandaag wel geplaatst voor de strijd om het kampioenschap als de wedstrijd vorige week 0,4 seconde eerder zou zijn afgelopen.

Nu stond er weinig meer op het spel maar niets leek daarop toen de thuisploeg in de Wethouder Smithal fanatiek opende en een 12-2 voorsprong pakte. Groter werd de voorsprong in de eerste 10 minuten echter niet en het kwart werd gesloten bij 19-8.

In de 2e periode stond vooral het vizier op scherp bij de Maassluise afstandschoten. Met driepunters van Veerle v Baalen, Willeke Bruins en Anouk Kraaijeveld liepen de Eagles verder uit tot 34-20 drie minuten voor het rustsignaal. Onder het bord hadden de Eagles al veel kansen laten liggen maar nu werden er ook nog 5 vrije worpen onbenut gelaten. Tevens verslapte het spel in de verdediging en met name Maaike vd Oever profiteerde namens de Kattukers. Ruststand 36-26

Een blik op het scoreformulier in de rust vertelde dat de thuisploeg in de eerste 20 minuten van de wedstrijd slechts 1 persoonlijke fout had gemaakt. Hoewel de wedstrijd uiterst sportief verliep is dit toch een bijzonderheid die niet duidt op veel fanatisme.

Na de pauze zag het publiek 4 minuten lang een onmachtige Maassluise aanval. Een door de coaches Brandon en Brugman genomen time out bij 36-32 had in eerste instantie geen effect en de bezoekers schoten zich langszij (36-36). Pas toen Kim Rijnberg de Eaglesscore in de 5e minuut opende waren het Kirsten Boer en Roos Jordans die in korte tijd, met soms wervelend spel, de stand weer op 48-36 brachten.

Bij 53-39 begonnen de laatste 10 minuten van de competitie. Beide ploegen wisselden scores af en via 58-45, 58-50, 63-52 werd het drie minuten voor tijd nog even spannend (63-56). Roos Jordans kwam ook in de slotfase nog een paar keer tot score en Suzanne van Driel hield niet alleen de rust in de Maassluise ploeg maar mocht ook, met de laatste score van seizoen 2016-2017, de eindstand bepalen op 69-59. Roos Jordans speelde een prima wedstrijd en scoorde 25 punten.

Deze laatste ontmoeting was een weerspiegeling van het gehele seizoen waarin topploegen als DAS Delft en Landslake Lions werden bedwongen met soms oogstrelend spel. Helaas werden deze wedstrijden ook afgewisseld met dramatische optredens waardoor bijvoorbeeld hekkensluiter Wyba haar enige overwinning kon pakken. Samenvattend is deze wisselvalligheid er de oorzaak van de Maassluise dames niet hoger eindigden dan een 5e plaats. Overigens de beste prestatie in de geschiedenis van de Maassluise ploeg waar de Eagles best trots op mogen zijn.

Wil jij ook basketballen?
Lijkt het jou ook leuk om te basketballen?

Ook kun je contact opnemen met Ruben Kraaijeveld (06-83520067), hij kan je alles vertellen over de teams en de trainingstijden. De eerste drie keer kan je vrijblijvend meedoen om te kijken of de basketbalsport iets voor jou is.

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien