Bij de foto: Heren 1 kent zwakke start van de competitie

MBV Green Eagles Basketball Nieuws

MAASSLUIS| Nadat VU20 vorige week ruim won thuis van Crackerjacks mocht de ploeg nu op vrijdag naar Hendrik Ido Ambacht. Tegenstander Fairmount was ook gestart met een overwinning. De start was erg slap te noemen van het talententeam want na de eerste periode stonden ze met 10-7 achter.

De Eagles stelden in de 2e periode echter orde op zaken. Balwinst uit de pressieverdediging deed de scoreteller aan Eagleskant snel oplopen. Toen de voorsprong voor de Eagles een feit was nam Fairmount een time out en schakelden de Eagles over naar een zoneverdediging die ook succesvol bleek. Toen de rookwolken bij het rustsignaal waren opgetrokken was de stand veranderd in 18-33. In de 2e helft was het Eaglesspel wederom niet om aan te zien.

De ploeg leek er op deze vrijdagavond totaal geen zin in te hebben en het besef dat de wedstrijd waarschijnlijk al was beslist, leverde in de eerste 2 minuten maar liefst 6 keer balverlies op. Met het weer in het spel brengen van Kim Rijnberg veranderde situatie weer en werd de basket gevonden tot 26-48. Maar ook nu kwam er weer een periode van laksheid met een terugkomst van de thuisploeg tot 31-48 tot gevolg met nog 10 minuten te gaan. Heel even kwam de tegenstander nog een stukje terug. Maar aan het eind namen de Eagles weer het initiatief en de wedstrijd eindigde tenslotte in een ruime 41-66 overwinning. Best bijzonder dat matig spel toch winst brengt.

De Green Eagles lijken na deze overwinning kandidaat voor het kampioenschap maar tevreden over het spelniveau was coach Kees Brugman zeker niet. Kim Rijnberg was zaterdag het meest productief met 23 punten.

Dames 1 en Heren 1 verliezen ruim
Het eerste Dames team en het eerste Heren team van Green Eagles zijn het seizoen niet sterk begonnen. De landelijk spelende teams verloren allebei hun eerste wedstrijd. Dames 1 speelde onder de nieuwe coaches Brugman en Brandon in Delft tegen DAS. De gehele wedstrijd stonden de Dames eigenlijk achter en werd er met 63-52 verloren. Komende week staat de eerste thuiswedstrijd op het programma, tegenstander is dan Landslake Lions. Heren 1 speelde vorige week al in Waalwijk en verloor daar de openingswedstrijd. Afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Bouncers kwam vooral de aanval niet uit de verf. De eerste helft werden slechts 25 punten gemaakt en daarmee zullen er niet veel wedstrijden gewonnen worden. Uiteindelijk werd het een 64-79 nederlaag en staat het Heren 1 team onderaan in de landelijke 2e divisie.