© MVC aanval heren 2 (Sven de Vette) leidt tot promotie

Toernooisponsor: Van Koppen & Van Eijk

Afgelopen weekend was het thuisspeeldag voor MVC. Er werden maar drie wedstrijden gespeeld en alle wedstrijden werden met een overwinning afgesloten. Heren 2 behaalde bij deze wedstrijd de promotie naar de 2e klasse. Jongens A pakte een mooie 3-2 overwinning tegen IBIS en ook jongens C die uit louter meiden bestaat wonnen met 4-0 van Forza Duiveland, en staan hierbij op een gedeelde 2e plaats in de poule. Heren 3 won op papier met 4-0 van Benevia.

Vorig seizoen werd er een nieuw herenteam gevormd bestaande uit een aantal spelers uit jongens A en een aantal heren uit de senioren. In het begin moest men behoorlijk aan elkaar wennen en bij een gebrek aan een spelverdeler werd zelfs een middenaanvaller tot spelverdeler gebombardeerd. Gedurende het vorige seizoen werd er steeds beter samengespeeld en eindigde het nieuwe team net boven de middenmoot in de derde klasse. Dit seizoen werden er geen grote wijzigingen doorgevoerd waardoor het team de kans kreeg steeds beter op elkaar ingespeeld te raken en kon MVC heren 2 bovenin de poule meedraaien. Afgelopen zaterdag kon MVC heren 2 tweede worden. Er moest minimaal twee sets worden gewonnen om een zodanige voorsprong op de nummer drie MOVE4U te krijgen dat MVC niet meer in te halen was. Vol goede moed begonnen ze aan de wedstrijd en dankzij een goede servicedruk, maar ook de goede passing en daardoor goede aanval werden de eerste drie sets winnend afgesloten : 25-21 , 25-14 en 25-13. De laatste set moesten zij helaas aan hun tegenstander MOVE4U geven, maar al met al toch een mooie 3-1 overwinning. En met deze overwinning is MVC Heren 2 gepromoveerd naar de 2e klasse en zal MVC volgend jaar met 2 teams uitkomen in de 2e klasse. Het zal voor heren 2 een stuk zwaarder worden, maar de groei bij dit team is er nog niet uit.

MVC JA1 – Ibis JA1 3-2. Het was voor jongens A een spannende wedstrijd omdat bij de eerdere ontmoeting met IBIS de teams al behoorlijk gewaagd aan elkaar waren, en zat MVC dicht bij de overwinning. Na een eerdere thuis winst dit seizoen was MVC aardig op dreef. Het was dus tijd voor een revanche op Ibis. Voor de wedstrijd sprak Jeroen (de trainer/coach) de jongens moed in. Hij zei dat xe met hun goede spel van de tegenstander konden winnen. De wedstrijd begon goed en MVC pakte meteen de eerste set na een hoop spanning! 25-21. Maar in de 2de set liet het goede spel MVC even in de steek. Het geluk viel de andere kant op en MVC verloor de set met 15-25. Jeroen bekritiseerde de jongens op de fouten die gemaakt werden maar dat werkte niet echt goed in de 3e set. De zenuwen speelde parten en ook de 3e set ging naar IBIS.18-25. MVC herpakte zich in de 4e set en had de zenuwen nu wel in bedwang en won de set met 25-18. In de laatste (5de) set moest het gebeuren. MVC moest winnen. Ze streden voor de punten, wat lastig was omdat IBIS goede servicebeurten had. Na een zenuwslopend gevecht won MVC op het nippertje met 16-14, en de eindstand was 3-2 voor MVC. Een heerlijke overwinning van Jongens A die echt in votm beginnen te komen.

Informatie over MVC. E-mailinformatie via: bestuur@mvcmaassluis.nl MVC op internet: www.mvcmaassluis.nl