Niek Seesink scoorde de eerste 20 minuten 5 doelpunten

Hoofdsponsor: De Huizenbemiddelaar
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

Maassluis komt de laatste jaren zeer geregeld CKC Kinderdijk in de competitie tegen. Het verleden heeft uitgewezen dat deze wedstrijden nooit saai zijn. Zo was afgelopen zaterdag wederom een enerverende dag dat door de thriller Maassluis 2 – Kinderdijk 2 vooraf werd gegaan.

Maassluis 2 – Kinderdijk 2 (15 – 15)
Maassluis 2, dat dit seizoen zo goed draait, had het in de eerste helft lastig met Kinderdijk 2. Zij moest met een kleine achterstand gaan rusten (6 – 7). Na de rust kwam Maassluis 2 goed uit de startblokken en boog zij de achterstand om in een voorsprong (8 – 7). Daarna zette Kinderdijk weer aan en wist een gevaarlijk gat van vier punten te slaan (9 – 13). Maassluis bracht vers bloed in de gelederen in de vorm van Lilly Bogaart, Lars Bergwerff en Marjelle Mars, ten faveure van Laura Lentink, Henne Bloem en Romy Groen. Deze invallers bleken van onschatbare waarde voor Maassluis 2. Nadat beide teams nog eenmaal hadden gescoord, Brachten Bogaart en Bergwerff de achterstand terug op twee punten. Jan-Cees Andreae zette kort daarop de aansluitingstreffer op het scorebord. Zo’n anderhalve minuut voor tijd scoorde Kinderdijk weer en bracht de marge weer op twee. Het meegereisde bezoekende publiek was nog niet uitgejuicht, of Bergwerff had van onder de korf de bal er al weer inliggen. De spanning was voelbaar in de Olympiahal. Tot grote opluchting van het thuispubliek schoot Bogaart luttele seconden voor het eindsignaal van afstand de gelijkmaker binnen. Zo werd er een heel belangrijk punt gewonnen. Vooral ook toen bekend werd dat ONDO 2 van Korbis 2 had gewonnen. Maassluis 2 staat nu drie punten los boven deze twee ploegen. Kinderdijk 2 staat daar weer één punt achter.

Maassluis – Kinderdijk (22 – 15)
Na deze houdini act mochten de hoofdmachten tegen elkaar. Denise Klootwijk moest wegens rugklachten haar basisplaats afstaan aan Marjelle Mars. Hier werd een compleet andere wedstrijd voorgeschoteld. Maassluis scoorde de eerste helft op korfballeague niveau en liep voor de pauze uit naar een veilige 16 – 8 voorsprong. In de tweede helft was de spanning er wel af en ging het tempo uit de wedstrijd. Kinderdijk was niet bij machte om Maassluis nog pijn te kunnen doen, dus Maassluis kon rustig achterover leunen en de wedstrijd uitspelen (22 – 15). Dit geeft vertrouwen voor het verdere verloop van het seizoen, waarin Maassluis voorlopig nog zicht houdt op koploper ONDO uit Middelburg dat twee punten meer heeft.

Overige resultaten
Maassluis 3 moest haar meerdere bekennen in IJsselvogels 3 (21 – 17). Maassluis 3 staat nog wel steeds op de tweede plaats, maar het gat met koploper VEO 3 is inmiddels opgelopen tot zes punten. Maassluis 3 is daarentegen maar twee punten verwijderd van de zevende plaats, dus zij moet wel gaan oppassen dat het seizoen niet in een enorme zeperd gaan eindigen.
Maassluis A1 kwam uit tegen medekoploper Fortis A1 net te kort (16 – 14). We vinden de junioren terug in de middenmoot van de 1e klasse G.

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl