Uit de concertreeks Jazz in Town 

VLAARDINGEN | Op zaterdag 25 maart (20:15 uur) creëren Sven Hammond en Peter Beets samen met New Jazz Orchestra in de Stadsgehoorzaal het gevoel van échte jazz. Sven Figee en zijn band Sven Hammond slaan voor dit concert uit de Vlaardingse Jazz in Town-reeks de handen ineen met het 18-koppige New Jazz Orchestra van Peter Beets. Dit is jazz zoals jazz is bedoeld.

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/sven-hammond-en-peter-beets.

Componist, producer en musicus Sven Figee werd bij een groter publiek bekend door zijn optredens bij De Wereld Draait Door en als solist voor het Metropole Orkest en Residentie Orkest. Met zijn band Sven Hammond is hij regelmatig op het hoofdpodium van Europese festivals te vinden.

Deze avond slaan zij de handen ineen met toetsenist Peter Beets, die de kunst beheerst om een geoefende luisteraar te blijven verrassen én de ontdekkende luisteraar verliefd te laten worden op jazz. Met zijn talent, enthousiasme en passie leidt Peter Beets de 18-koppige bigband New Jazz Orchestra. De samenwerking tussen beider bands staat garant voor verrassend solo- en samenspel, muzikaal avontuur, gezonde maar vlijmscherpe swing en eigentijdse bewerkingen met een eigenzinnige draai.

© PR SGZ

Jazz in Town

Dit concert is onderdeel van de concertreeks Jazz in Town, een samenwerking tussen poppodium De Kroepoekfabriek, de Stadsgehoorzaal en een drietal gastprogrammeurs uit de stad: Olaf Blaauw, Leo van der Helm en Jurre Nijman. Met de concertreeks komt een rijk palet aan verschillende jazzgeluiden aan bod met als doel de meest magische jazz en op jazz geïnspireerde muziek naar Vlaardingen te halen. Van intiem en ingetogen tot groots en meeslepend. Laat je tijdens Jazz in Town verrassen door de jazzlegendes van nu en van de toekomst!

Sven Hammond met Peter Beets & New Jazz Orchestra
Zaterdag 25 maart – 20:15 uur
Kaarten zijn te koop via https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/sven-hammond-en-peter-beets


Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.