MAASSLUIS | Op Tweede Paasdag organiseert Stichting Garrels-orgel Maassluis een Paasconcert in de Groote Kerk. Het concert wordt gegeven door Jaap Kroonenburg, de vaste bespeler van het monumentale orgel.

Het programma is zeer gevarieerd, met werken van Jan Zwart, A.P.F. Boëly, T. Albinoni, S. KargElert, S. de Lange, J.E. West, J. Bijster en tot slot: Feike Asma, voormalig organist van de Groote Kerk. Het concert vangt aan met een fantasie over het bekende paaslied “Daar juicht een toon”.

© Gerd Altmann ea


Van Samuel de Lange zal een indrukwekkende, driedelige sonate klinken. De Lange (1811-1884) was bij leven organist van de Rotterdamse Laurenskerk. De fantasie-sonate die hij componeerde, gebruikt de melodie van een lied wat wij tegenwoordig niet meer kennen, maar welke gelijk is aan de melodie van Psalm 22, een van de laatste kruiswoorden van Christus; daarmee is de link met Pasen weer gelegd.

Het concert vindt plaats op Tweede Paasdag, maandag 10 april 2023, in de Groote Kerk.
Aanvang: 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten à € 10,00 p.p. verkrijgbaar aan de
deur (tot 18 jaar gratis). Na afloop is er koffie/thee en cd-verkoopOntdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.