MAASSLUIS | De Vos Brothers presenteren: een klassieke zondagmiddag in Theater Koningshof! Houd jij van klassieke muziek en ben je benieuwd naar een nieuwe generatie klassieke makers?

Zet 23 april dan groot in je agenda, want dan nemen de broers Wim en Ab Vos je mee in de wereld van nieuwe, onbekende maar toegankelijke klassieke muziek.

Een rijke klassieke achtergrond

De broers Vos hebben een rijke, klassieke achtergrond. Beiden waren docenten aan de afdeling Klassieke muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Met hun ruime ervaring kunnen Wim en Ab je als geen ander meenemen op ontdekkingsreis langs onbekende maar toegankelijke klassieke meesters. Op 23 april brengen zij ervaren musici en jong talent samen naar het podium in Maassluis. Er is natuurlijk veel muziek, maar ook ruimte voor uitleg en duiding door verhaal en beeld.

Ondersteuning door leden van het Viride Kwartet

Op 23 april wordt ‘Klassiek op zondag’ aangevuld met musici van het Viride Kwartet: Salomé Bonnema (viool) en Jurre Koopmans (cello). Beiden begonnen al op jonge leeftijd met muziek. Ze raakten bevriend op de School Voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In hun middelbare schoolperiode speelden ze al veel en intensief samen. Daarna stroomden ze door naar de bacheloropleiding van het conservatorium.

© Khof

Het Viride Kwartet behaalde meerdere prijzen en is verschillende keren te horen geweest op nationale televisie, onder meer bij Podium Witteman. Ook individueel hebben Salomé en Jurre een rijke muzikale carrière. Salomé heeft onder meer prijswinnend deelgenomen aan bijvoorbeeld het Nederlands Vioolconcours, het Prinses Christina Concours en de International Violin Competition in Kloster Schöntal (Duitsland). Jurre won onder meer de eerste prijs tijdens het Britten Celloconcours in 2021.

Kom jij ook genieten van klassieke muziek?

Ben je benieuwd geworden naar ‘Klassiek op zondag’? Bestel dan snel kaarten voor de voorstelling op zondagmiddag 23 april via www.theaterkoningshof.nl! Aanvang: 15.00 uur. Tot dan!


Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.