MAASSLUIS | Op zaterdag 10 juni staat cabaretier Pieter Jouke in Theater Koningshof met zijn voorstelling ‘Laars Lappen’. Pieter Jouke werd in 1973 geboren in Kampen. Zijn vader was dominee, zijn moeder lerares Nederlands. Na een studie Arbeids- en Organisatiepsychologie ging hij werken bij een adviesbureau, waar hij Hoofd P&O werd.

In 2000 stapte hij voor het eerst op het podium en dat smaakte naar meer. Hij stopte met werken en ging vol voor zijn comedycarrière. En met succes! Hij schreef voor radio, tv en collega-cabaretiers, schreef 4 boeken, verscheen op televisie in o.a. Padoem Patsss én schreef eigen avondvullende voorstellingen. Wij spraken Pieter Jouke over zijn voorstelling ‘Laars Lappen’ en meer!

Een laag dieper dan andere voorstellingen

‘Laars Lappen’ is alweer de zesde avondvullende voorstelling van Pieter Jouke. Wat je kunt verwachten? “een slimme, talige en leuke voorstelling die zó persoonlijk is, dat het weer universeel genoeg is voor iedereen om zich in te herkennen. En er zit veel humor in, dat zeker!” begint hij te vertellen. “Ik ga het hebben over dingen waar ik eerder nog niet over kon praten en stel me kwetsbaar op. Het wordt een verhalende cabaretvoorstelling met veel ruimte voor gelach.”

Pieter Jouke weet het onlinkbare aan elkaar te linken en bestaande ideeën een nieuwe draai te geven. Hij sleept je zo uit de waan van de dag, terug de tijdsgeest in. Hij geeft je vast alle antwoorden, de vragen zoeken we er later wel bij. Mooie verhalen en klassieke thema’s in een absurd leuk jasje – en met een dieper laagje. Pieter: “Als cabaretier moet je niet alleen grappen maken om de grap, maar er ook iets mee zeggen dat verwarrend, mooi of duidend kan zijn. Ik zet mensen graag op het juiste been”, vertelt hij.

Kom je ook?

Eerdere publieksreacties op ‘Laars Lappen’ zijn harstikke positief geweest… Heb jij ook zin in een avondje vol interessante inzichten en hilarische grappen? Kom dan op 10 juni naar Theater Koningshof! Tickets voor de voorstelling bestel je via www.theaterkoningshof.nl/agenda.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.