MAASSLUIS | Het Meezingspektakel Maassluis is op vrijdag 23 juni aanstaande. Dit jaarlijks terugkerend muzikaal evenement is nu op het parkeerterrein tussen het Schuurkerkje en de P.C. Hooftlaan en altijd als het Varend Corso overnacht in Maassluis.

Na het aanmeren van de Corsoboten in het centrum van Maassluis kan het publiek deze boten bewonderen en daarna meteen door naar het feestterrein om met elkaar uit volle borst mee te zingen met de koren.

Het grote koor is samengesteld uit het Waterwegkoor Maassluis o.l.v. dirigent Jan Wilmer, het koor de Hoekse tranentrekkers o.l.v. dirigent Paula van Wanrooy en het meezingkoor De Westlanders. De presentatie is in handen van Kirsten van Schaik.

Vanaf 20.00 uur is er de warming-up met zangeres Annemarie Boekelman en vanaf 21.00 uur gaat het spektakel los op het plein. Om 22.30 uur is er de Afterparty.

Historie

Het Meezingspektakel “Maassluis Vol-Koren” vond zijn oorsprong in een wal-activiteit van het Varend Corso bij Partycentrum Vlietzight in Maasland. Daar waren verschillende koren uitgenodigd om tezamen de toeschouwers te vermaken tijdens het afmeren van de Corso-boten.

Op verzoek van Stichting Promotie Maassluis werd het toen nog Smartlappenkoor Maassluis uitgenodigd om op de Markt in Maassluis na afloop nog wat gezellige liedjes ten gehore te brengen. Er gingen vanaf Maasland ook zangers en zangeressen van de andere koren mee naar Maassluis. Van tevoren aangekondigd, was er al heel wat publiek op de been en werd er gezongen vanaf een eenvoudige podiumwagen. Daarop werd bijzonder enthousiast gereageerd en zie, het jaar daarna kreeg dit weer een groter vervolg.

Het succes begon steeds grotere vormen aan te nemen en de gemeente Maassluis nam het besluit dat er naar het parkeerterrein achter de Nieuwstraat verhuisd moest worden. Dat stuitte in het begin op veel bezwaar, maar bleek naderhand een prima oplossing. In het eerste jaar op deze nieuwe locatie bleken duizenden Maassluizers en velen van daarbuiten de weg naar het gezellig aangeklede parkeerterrein te hebben gevonden. Dit resulteert al jaren in een geweldig evenement, dat zijn weerga in de omgeving niet kent. Ook de later ingevoerde ‘afterparty’ is niet meer weg te denken in het geheel.

Door een vernieuwd evenementenbeleid van de gemeente Maassluis is er dit jaar gekozen voor het parkeerterrein bij het Schuurkerkje. Vlak bij de vlieten waar de corsoboten aangemeerd liggen.

Kom na het bezichtigen van de schitterende en kleurrijk versierde boten naar het parkeerterrein bij het Schuurkerkje om gezellig mee te zingen met bekende liedjes zoals Delilah, Kleine café aan de haven en natuurlijk You’ll never walk alone enz. Het belooft een weergaloze avond te worden.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Stichting Publieke Evenementen Maassluis

Stichting Publieke Evenementen Maassluis

SPEM | De Stichting Publieke Evenementen Maassluis is in 20219 opgericht om de activiteiten in het kader van 75 jaar Vrijheid te organiseren, begeleiden en te coördineren. Per 2021 is op verzoek van de gemeente het takenpakket uitgebreid tot meerdere (deels jaarlijkse) activiteiten.