HOEK VAN HOLLAND | Weer eens toe aan bezinning en rust midden in de zomer? Zaterdag 29 juli as, zal de mis om 19.00 uur in de H. Egbertuskerk, volledig Gregoriaans gezongen worden. Meditatief gebed dat de mens uit de dagelijkse zaken haalt. U hoeft er niet speciaal voor naar een klooster toe. Gewoon even één uur in Hoek van Holland om het hoofd tot rust te brengen.

Ronduit grappig is de communiezang die verhaalt van de handelaar in parels die voor het allermooiste exemplaar alles opgeeft. Een echte parabel uit het evangelie van Mattheus. Wanneer we zingen over “margarita’s” hebben we het niet over zomerse cocktails en ook niet over de bloem, want het is latijn voor parel.

De studiegroep Gregoriaans is in 2015 opgericht in de Egbertuskerk. De deelnemers bestonden vanaf het begin uit ongeveer evenveel katholieken, als protestanten, maar ook enkele niet-gelovigen, die de Gregoriaanse zang een warm hart toedragen. Zij komen ervoor uit heel Zuidholland-zuid samen.

Die avond kunnen liefhebbers het hele ordinarium uit de bundel Gezangen voor de Liturgie (de GvL) meezingen/meelezen.

H. Egbertuskerk, De Cordestraat 29, Hoek van Holland, zaterdag 29 juli, 19.00u.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.