MAASSLUIS | Op zaterdag 4 november verzorgt het Ars Musica Concertkoor en Orkest o.l.v. Patrick van der Linden het openingsconcert van de serie Muziek tussen Maas en Sluis in de Groote Kerk te Maassluis.

‘Wonderkind Felix’ vertelt het verhaal van een jong muzikaal genie Felix Mendelssohn, wiens buitengewone talent de harten van de luisteraars raakt. Het voert mee naar zijn diepste gedachten, muzikale inspiratiebronnen, buitenlandse reiservaringen en eerste meesterwerken. De concertbezoekers zullen versteld staan van de virtuoze sprankelende ‘Eerste Symfonie’, geschreven door een 14-jarige en begrijpen met het luisteren naar de cantate ‘Wer nur den lieben Gott lässt walten’ waarom Europa zo eensgezind was in haar lof voor deze wonderlijke jongeman. Koor en Orkest van Ars Musica nemen het publiek mee op een muzikale reis door verschillende tijdperken en genres in een meeslepende uitvoering.

Programma

Felix Mendelssohn Bartholdy
Motet “Jesus, meine Zuversicht”
Kyrie in d
Cantate “Wer nur den lieben Gott lässt walten”
Symfonie no.1

Ludwig van Beethoven
Ouverture “Die Geschöpfe des Prometheus”

Wolfgang Amadeus Mozart
Introitus uit Requiem

Caroline Shaw
And the swallow

Praktische informatie

Locatie: Groote Kerk Maassluis
Datum: zaterdag 4 november 2023
Aanvang: 20:00 uur

Toegangskaarten: € 25,00

Voor meer informatie en kaartverkoop:
www.muziekmaassluis.nl
info@muziekmaassluis.nlOntdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.