MAASSLUIS | In het Van Gogh Museum is tot half januari een heel interessante tentoonstelling te zien die niet alleen over het werk van Vincent van Gogh gaat maar ook over dat van vier andere post impressionisten te weten: George Seurat, Paul Signac, Emile Bernard en Charles Angrand.

Zij woonden in Parijs en schilderden graag aan de groene oevers van de Seine en het plaatsje Asnières. Tot ongeveer 1850 stond het bekend als een idyllische groene voorstad waar veel Parijzenaren hun vrije tijd doorbrachten, maar in de tweede helft 19de eeuw werd Asnières steeds meer in beslag genomen door de opkomende industrie. Deze verandering, van groen tegenover delen industrie met rokende schoorstenen n treinen, trok die schilders juist aan! Zij zagen een nieuw landschap met andere onderwerpen en ontwikkelden daar een ander kleurgebruik en nieuwe schildertechnieken. De heer Hoo Man Chan vertelt tijdens deze lezing, op zijn vrolijke en enthousiaste wijze over de die het plaatsje en de Seine hebben gespeeld in de artistieke ontwikkeling van Van Gogh en Seurat, Signac, Bernard en Angrand.

Lezing door kunsthistoricus Hoo Man Chan

Deze lezing komt tot stand door samenwerking van de Kunst en Cultuur Academie en de bibliotheek de Plataan. Datum en tijd: 7 december van 19.30 tot 21.30 uur Waar: bibliotheek de Plataan Kosten: 10 euro bij inschrijving Kunst en Cultuur Academie of bij de ingang bibliotheek.


Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.