MAASSLUIS | Op zaterdag 29 juni organiseert Stichting Garrels-orgel Maassluis opnieuw een concert met organist Hayo Boerema en het professionele koor Laurens Collegium onder leiding van dirigent Wiecher Mandemaker. Op het programma staan werken van Franse componisten: de derde symfonie voor orgel van Charles-Marie Widor en het Requiem van Gabriel Fauré.

Widor staat bekend als een grote organist uit de Franse, late Romantiek. Hij componeerde onder meer 10 symfonieën voor orgel, hij was organist van de Saint-Sulpice te Parijs en hij stond aan het hoofd van de orgelafdeling van het Parijse conservatorium. Organist Hayo Boerema speelt zijn derde symfonie in Maassluis op het beroemde Garrels-orgel uit 1732.

Van Gabriel Fauré, bekend om zijn kamermuziek en vocale muziek, staat zijn bekendste werk op het programma: het Requiem. De zangers van het Laurens Collegium brengen dit ten gehore, waarbij het orgel de begeleidende rol van het orkest overneemt.

█ Hayo Boerema is sinds 2005 organist van de Laurenskerk te Rotterdam. Ook is hij sinds 2010 verbonden aan Codarts Hogeschool voor muziek in Rotterdam als docent improvisatie. Het Laurens Collegium is het beroepskoor van Rotterdam en staat bekend om zijn veelzijdige, energieke uitvoeringen van hoog niveau. Het koor is een graag geziene gast in concertzalen zoals De Doelen of het Concertgebouw. Wiecher Mandemaker is dirigent en artistiek leider van het koor en tevens als hoofdvakdocent koordirectie verbonden aan zowel Codarts in Rotterdam als het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Het concert vindt plaats in de Groote Kerk. Aanvang 20.00 uur. Kosten € 10,- (tot 18 jaar gratis). De deur gaat open om 19.30 uur. Een programmaboekje en een consumptie na afloop zijn inbegrepen en er is gratis parkeergelegenheid rondom de kerk.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.

Geen Reactie

Wij WEIGEREN Reacties ZONDER Voornaam + Achternaam!