Doldwaze middag voor iedereen met een fysieke en/of verstandelijke uitdaging

MAASSLUIS | Theater Koningshof en het MeeMaakPodium organiseren op zondagmiddag 24 maart iets bijzonders: het eenmalige event Festavette, een interactief spektakel rondom het thema vriendschap. Festavette wordt speciaal georganiseerd voor iedereen in Maassluis en omgeving met een fysieke en/of verstandelijke uitdaging.

De voorbereidingen voor Festavette zijn in volle gang. Het wordt een vrolijke middag vol muziek, humor, sport en spel. Iedereen in Maassluis en omgeving met een fysieke en/of verstandelijke beperking kan meedoen, en zich samen met een familielid, vriend(in) of begeleider opgeven voor Festavette. Wendy Hoogendijk is coördinator van het MeeMaakPodium. Ze is trots dat het event zal plaatsvinden in Maassluis. “Het MeeMaakPodium geeft Maassluizers de kans om activiteiten te organiseren die inspirerend en verbindend zijn. Mijn doel is om na dit event een inclusief theatergezelschap op te richten. Festavette is een geweldige opmaat daarvoor, georganiseerd door twee gedreven Maassluizers. Precies waar het MeeMaakPodium voor bedoeld is!”

Voorpret

Megan de Vries en Michael Liedgens zijn de spelleiders en quizmasters van het evenement. Beiden zullen een team samenstellen, waarna ze met elkaar de strijd aangaan. Ze beleven tijdens de voorbereiding van het event al de nodige voorpret, wat veel goeds belooft voor het uiteindelijke spektakel in het kader van het MeeMaakPodium. Liedgens en De Vries hopen met Festavette zoveel mogelijk instellingen voor gehandicaptenzorg en dagbesteding te bereiken.

Meedoen belangrijker dan winnen

Michael Liedgens, 28 jaar, woont al zijn hele leven in Maassluis. Na acht jaar bij het Korps Mariniers te hebben gewerkt, heeft hij eind 2022 het roer omgegooid. Sindsdien werkt hij als bewegingscoach voor ouderen en mensen met een fysieke uitdaging. “Aan de hand van spellen en uitdagingen die voor iedereen toegankelijk zijn, ga ik proberen om met mijn team de meeste punten te scoren. Kom jij bij mij in het team en zie ik jou op 24 maart?” Ook Megan de Vries, 38 jaar, is geboren en getogen in Maassluis. Ze heeft ruime ervaring met zang, dans en musical. Naast een eigen balletschool zingt ze in een band en regelmatig als backing vocal tijdens shows in Ahoy. Daarnaast danst ze op internationaal niveau met dansers met een uitdaging. De Vries: “Tijdens Festavette is meedoen belangrijker dan winnen. Tenzij het een wedstrijd is waar Michael aan meedoet! Ik heb jou nodig in mijn team. Doe je mee?”

Iedereen met een fysieke en/of verstandelijke beperking kan zich samen met een familielid, vriend(in) of begeleider opgeven voor Festavette. Meer info en tickets via deze link.

Kaartverkoop
Festavette vindt plaats op zondag 24 maart vanaf 15.00 uur. Tickets voor dit evenement zijn online te koop op www.theaterkoningshof.nl, telefonisch via 010-5911430 of aan de balie in Theater Koningshof. 


Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.