MAASSLUIS | Op woensdag 16 augustus 2023 om 14 uur opent SDW het nieuwe seizoen in zaal Lepelaar, Theater Koningshof te Maassluis. Iedereen is van harte welkom en de koffie of thee staan klaar. U krijgt een presentatie van de workshops en activiteiten en u kunt op informele wijze kennis maken met de club.

De digitale wereld is veelomvattend en verandert razendsnel. Een laptop, tablet en smartphone zijn tegenwoordig haast onmisbaar in het dagelijks leven.

Het internet, besturingssystemen, foto en videobewerkingsprogramma’s, slimme apparaten wie komt er niet mee in aanraking. Ook communiceren met de huisarts, ziekenhuis of overheidsinstanties zijn vandaag de dag digitale aangelegenheden. Bent u een digitale beginner of gevorderde, voor iedereen is er een workshop waar u kennis met elkaar deelt en vergaart. De workshops zijn kleinschalig en de docenten zijn overwegend ook senioren. Een “domme” vraag kennen wij niet. Vragen helpen juist in het begrijpen.

Er zijn workshops over besturingssystemen zoals Windows, Apple en Android. Maar ook creatieve mogelijkheden komen aan bod, zoals fotobewerking en het maken van fotoalbums, maar ook streamen van muziek en Canva en Openshot. Beveiliging, wachtwoord beheren en digitale nalatenschap staan ook op de lijst. Nieuw is de workshop beeldbellen, heel fijn om niet alleen te horen maar ook de ander te zien. En als u meer wilt leren over het Office-pakket, dan kunt u bij ons terecht voor lessen in Word, Excel en PowerPoint. Tenslotte komen allerlei mogelijkheden van Google aan bod.
Tijdens de lessen kunt u gebruikmaken van zowel de laptops van de vereniging als uw eigen apparatuur. 
Ook nieuw op het programma is het open podium, velen onder ons hebben een leuke en interessante hobby of een andere activiteit waar met plezier de nodige tijd aan wordt besteed. Eenmaal per maand kan een lid zijn of haar verhaal tijdens een gezellig samenzijn met andere leden delen door middel van het geven van een presentatie over dit onderwerp.

Want de S in SDW staat voor samen, onze vereniging is meer dan alleen leren. We hechten ook veel waarde aan het sociale aspect. Tijdens onze activiteiten leren we niet alleen van onze workshopleiders, maar ook van elkaar. We delen ervaringen, geven elkaar tips en bouwen vriendschappen op. Dus of u nu uw digitale vaardigheden wilt verbeteren of gewoon wilt genieten van het gezelschap van gelijkgestemden, u kunt altijd bij ons terecht.

De meeste workshops worden overdag in de Koningshof gegeven, ook zijn er ’s avonds mogelijkheden. Leden kunnen gratis deelnemen aan de workshops. Bent u nog geen lid maar wel geïnteresseerd, op deze middag staat het bestuur van de vereniging u graag te woord. Iedereen boven de 50 jaar kan lid worden, de contributie bedraagt € 20 per kwartaal. Alle activiteiten zijn voor leden gratis toegankelijk. Ook de inloop op dinsdagmiddag waar computerproblemen opgelost kunnen worden.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk, graag aanmelden via info@samendigitaalwijzer.nl. Zien we u ook op 16 augustus in theater Koningshof?Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Redactie Milieu&Natuur

Redactie Milieu&Natuur

Redactie MILIEU & NATUUR | Schrijft artikelen over de natuur en het milieu en plaatst binnen dit thema artikelen die via persberichten zijn aangeleverd.