MAASSLUIS | Erwin Wiersinga geeft op zaterdag 12 augustus een concert in de Groote Kerk in de serie van Stichting Garrels-orgel Maassluis.

Op het programma staan o.a. werken van J.S. Bach, Boély en Widor. Ook klinkt een compositie van Maurice Ravel die door Wiersinga voor orgel bewerkt is. Het slotstuk is een imposante toccata van Louis Vierne. De muziek is niet alleen te horen; via een videoverbinding naar de speeltafel is voor het publiek ook te zien hóe het Garrels-orgel wordt bespeeld.

© PR

Erwin Wiersinga studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen en behaalde het Diploma UM orgel met onderscheiding. In 2014 is hij, samen met Leo van Doeselaar, benoemd tot titulair organist op het fameuze Arp Schnitger orgel in de Martinikerk te Groningen. Erwin Wiersinga is orgeldocent aan de Universität der Künste te Berlijn en aan het Prins Claus
Conservatorium te Groningen.

Het concert op 26 augustus vangt aan om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten à € 10,‒ p.p. verkrijgbaar aan de deur (tot 18 jaar gratis). In de nabije omgeving van de kerk is voldoende (gratis) parkeerruimte.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.