WATERWEG | De afzinkoperatie voor het tweede tunneldeel van de Maasdeltatunnel, onderdeel van de Blankenburgverbinding is 2 weken uitgesteld, omdat er meer tijd nodig was voor de voorbereiding van de afzinkoperatie. Deze operatie stond gepland op zondag 8 oktober, waardoor het Scheur (De Nieuwe Waterweg) ter hoogte van de Blankenburgverbinding voor alle scheepvaart een etmaal afgesloten zou worden.

Afzinksysteem aangepast

Na het afbreken van de afzinkoperatie in het voorjaar is het afzinksysteem aangepast en verzwaard. Deze aanpassingen bestaan onder andere uit het gebruiken van grotere pontons, dikkere kabels en zwaardere ankerpalen in het Scheur.

Tijdens het testen van het afzinksysteem kwam naar voren dat een van de geleverde onderdelen niet voldeed aan de eisen. Dit was de reden het afzinken 2 weken uit te stellen. Het systeem is aangepast en nieuwe testen zijn ingepland.

Veiligheid staat voorop

Voor het succesvol kunnen afzinken staan voorspelbaarheid en veiligheid voorop en moet ieder aspect van deze complexe operatie kloppen. Hierdoor is het mogelijk dat als gevolg van uitkomsten van testresultaten of bijvoorbeeld harde wind of te veel stroming het afzinken op 21 oktober 2023 niet door kan gaan.

Hiervoor is eerder in overleg met het Havenbedrijf nog een reservemoment ingepland, namelijk maandag 6 november 2023.

Afsluitingen en hinder

Voor het afzinken is het Scheur ter hoogte van de Blankenburgverbinding voor alle scheepvaart afgesloten van 21 oktober 06.15 tot 22 oktober 14.15 uur.

Ook is de Boulevard in Rozenburg tussen de Eikenlaan en de Prof. Gerbrandyweg afgesloten voor al het wegverkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Droespolderweg.

Blankenburgverbinding

De Blankenburgverbinding is een nieuwe snelweg, de A24, die de A20 bij Vlaardingen verbindt met de A15 bij Rozenburg. Meer informatie over het project en de werkzaamheden is te vinden op de website Blankenburgverbinding.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Redactie Economie & Ondernemen

Redactie Economie & Ondernemen