WATERWEG | Donderdag 26 oktober vieren de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg – Nieuwe Waterweg Noord (VPTZ-NWN) hun 30-jarig jubileum. ’s Middags is er een bijeenkomst in het Scoutcentrum in Vlaardingen voor belangstellenden, met als gastspreker Marinus van den Berg, inspirerend spreker en schrijver met veel ervaring in de palliatieve zorg.

De VPTZ-NWN is een organisatie die zich al 30 jaar inzet voor mensen die thuis willen sterven in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Samen met de mantelzorgers en de beroepsmatige zorg doen de vrijwilligers wat gedaan moet worden in deze bijzondere periode. Vrijwilligers van de VPTZ-NWN nemen taken van mantelzorgers over, zodat zij even tijd voor zichzelf hebben en bijvoorbeeld rustig een boodschap kunnen doen. Weten dat er een ervaren iemand aanwezig is, kan de rust geven die op dat moment zo nodig is. Ook bieden de vrijwilligers een luisterend oor en emotionele ondersteuning.

Vrijwilligers van VPTZ-NWN krijgen een gedegen opleiding en worden goed begeleid. Aan de hulp van vrijwilligers thuis zijn geen kosten verbonden.

Mensen die interesse hebben in de gratis bijeenkomst en kennis willen maken met het werk en de vrijwilligers van de VPTZ-NWN zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden. Zij kunnen voor meer informatie terecht op 30 jaar VPTZ-NWN uitnodiging – VPTZ-NWN. Meldt u uiterlijk 22 oktober aan via: info@vptz-nwn.nl of 06 – 511 750 06.

Palliatieve zorg is de zorg voor mensen die niet meer te genezen zijn en die waarschijnlijk zullen gaan overlijden aan hun ziekte, al kan dat soms nog jaren duren. Terminale zorg is de zorg in de laatste periode voor het sterven. In beide gevallen is er ook aandacht en zorg voor de naasten van de zieke.


© PR
Redactie Mens&Maatschappij

Redactie Mens&Maatschappij

Redactie Mens & Maatschappij | Publiceert eigen artikelen en aangeleverde berichten binnen dit thema