Nationale Werkbezoekdag 2023; samen werken aan de mismatch in de arbeidsmarkt; zet het beschikbaar talent in.

UTRECHT | De arbeidsmarktkrapte, die naar verwachting de komende jaren zal voortduren, legt aanzienlijke druk op de economie en samenleving. Deze aanhoudende situatie heeft zijn oorsprong voornamelijk in de kwalitatieve mismatch tussen werknemers en werkgevers, waarbij vaardigheden en competenties niet naadloos aansluiten op de eisen van beschikbare functies.

Er zijn 1 miljoen mensen beschikbaar en om deze werkzoekenden perspectief te bieden, organiseert JobOn, de community voor iedereen die een stap wil zetten in de loopbaan, op 15 november de Werkbezoekdag. Een jaarlijks landelijk event waarbij honderden werkgevers (online) in gesprek gaan met werkzoekenden.

Voor Rutger van Amstel was het veel meer dan het voeren van een gesprek. Zijn deelname aan de editie van vorig jaar leverde hem een baan op. Voor Rutger is de Werkbezoekdag een waardevol initiatief. “Je kunt met zoveel verschillende mensen in gesprek. Wat je moet vergeten bij deze dag zijn zaken als vacatures en een baan. Ga open het gesprek in vanuit interesse in de ander. Baat het niet dan schaadt het niet. Zie het als een leuk gesprek; het is altijd goed om ergens aan deel te nemen waar mensen je weer kunnen helpen met andere contacten.”

© JobOn

In contact met werkzoekenden

Werkgevers werken mee om werkzoekenden te informeren over hun baan, bedrijf of branche. Het is niet nodig om concrete vacatures te hebben, het draait bij de Werkbezoekdag om netwerken. Lissa Hollmann, trainer en onderzoeker bij ZINZIZ in Utrecht doet dit jaar weer mee. “Het systeem van de Werkbezoekdag werkt heel goed, vind ik: simpel, laagdrempelig, je kan meteen zien wie zich aanmeldt voor een gesprek. Een mooie, ongedwongen manier om met mensen in contact te komen. De Werkbezoekdag van vorig jaar leverde ons zelfs een nieuwe collega op. De Werkbezoekdag is een moderne manier om dit te faciliteren.”, aldus Lissa Hollmann.

JobOnJob loopbaantraject

Een unieke toevoeging dit jaar, voorafgaand aan de Werkbezoekdag, is het JobOnJob loopbaantraject voor werkzoekenden die op zoek zijn naar een nieuwe baan, een carrièreswitch overwegen of moeite hebben met netwerken. Josée Blanken algemeen directeur van JobOn en projectleider van de Werkbezoekdag. “De Werkbezoekdag is een laagdrempelig event, maar nog steeds zijn er een groot aantal werkzoekenden, waar dit een grote stap voor is en voor deze groep hebben we dit loopbaantraject ontwikkeld. Een traject waarin ze met andere werkzoekenden door training en coaching worden begeleid naar de Werkbezoekdag om de kans op een baan te vergroten”.

Onbenut talent inzetten door de Werkbezoekdag

De 11e editie van de Werkbezoekdag vindt plaats op 15 november 2023. We nodigen werkzoekenden, werkgevers en ondernemers uit om mee te doen. Aanmelden gaat via www.werkbezoekdag.nl.

Over JobOn
Stichting JobOn is een vrijwilligersorganisatie en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor iedereen die een volgende stap wil zetten in de loopbaan. Deelnemers werken hierbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, vergroten van hun vaardigheden en versterken elkaar ten behoeve van een werkplek die past bij het talent. www.jobon.nlOntdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Redactie Economie & Ondernemen

Redactie Economie & Ondernemen