Koerdische kunst en cultuur in Theater Koningshof

MAASSLUIS | Van 18 januari tot en met 14 februari zijn in het Atrium van Theater Koningshof de werken van het jonge schildertalent Midas Hussein uit Syrië te bewonderen. De opening van de expositie vindt plaats op zondag 21 januari om 15.30 uur. In de zomer van 2022 exposeerde Hussein ook al in Theater Koningshof, nu komt ze met nieuw werk.

Midas is sinds een aantal jaar bezig met haar grootste hobby, schilderen. Ze exposeerde twee keer eerder in Maassluis, in 2019 in de kunstuitleen van Bibliotheek de Plataan en in de zomer van 2022 voor het eerst in Theater Koningshof. Midas moest uit Syrië vluchten vanwege oorlog. Met haar kwast laat ze zien wat ze voelt: “Als ik schilder, kan ik mijn emoties kwijt”.

Op zondag 21 januari om 15.30 uur opent ze haar expositie en laat ze de bezoekers kennismaken met de Koerdische cultuur. Inloop is vanaf 15.00 uur.


Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.