MAASSLUIS | De expositie van Tineke van der Knaap wordt gehouden van 8 februari tot en met 20 maart a.s. in de Kunstuitleen te Maassluis, Uiverlaan 18, ingang bibliotheek.

Tineke van der Knaap stelt zich aan u voor:

Ik ben geboren in 1952 in de Westlandse gemeente Wateringen en sinds 1990 woon ik in Bleiswijk. Via een vriendin kwam ik in 2006 bij een schilderclubje waar uitsluitend met aquarel werd geschilderd. En daar schilder ik nog steeds met een leuke, hechte club vrouwen; 20 lessen per jaar.

© TvdKnaap – portret Frida Kahlo

Aquarel wordt voornamelijk op papier geschilderd, maar soms aquarelleer ik op canvasdoek. Ik heb een voorkeur om portretten te schilderen. Daar begin ik dan mee op les, maar de uitdrukking, het gezicht zelf, schilder ik thuis, omdat ik dan geconcentreerd kan werken. Soms gebruik ik er acrylverf bij.

Een enkele keer organiseert het schilderclubje een workshop in de vorm van een gezamenlijke opdracht. Het is leuk om dan eens helemaal buiten mijn comfortzone te schilderen en eens iets abstracts te maken.

Het schilderen is voor mij een leuke bezigheid, eerst kletsen we lekker bij en dan aan de slag. En het leuke en/of fijne is dat ik tijdens het schilderen al het andere om me heen vergeet.

We hopen vele belangstellenden te mogen begroeten.

Christien de Groot en Erna Hendriksen names de Werkgroep exposities KUM


Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.

Geen Reactie

Wij WEIGEREN Reacties ZONDER Voornaam + Achternaam!