door Jacqueline Groeneveld

MAASSLUIS | Op 6 februari is het een jaar geleden dat Turkije werd getroffen door een verwoestende aardbeving. De aardbeving met een kracht van bijna 8 op de schaal van Richter had impact op miljoenen mensen.

Het afgelopen jaar is er ontzettend hard gewerkt door de overheid, maatschappelijke organisaties en burgers zelf. Zo zijn (voor de veiligheid) ingestorte huizen en gebouwen gesloopt, en veel wegen zijn inmiddels hersteld. Een deel van de gezinnen woont nu in tijdelijke locaties met meer voorzieningen, in plaats van de eerste noodhuisvesting (tenten). Dit zijn de zogenaamde ‘containerkampen’ waar elk gezin een container heeft en er collectieve voorzieningen als wasmachines, kinderspeelplaatsen en activiteitenruimtes zijn.  

█ █ █ Tekst gaat verder na de foto

De situatie in het gebied is nog steeds heel aangrijpend! De sporen van vernieling zijn in sommige dorpen nog steeds te zien en wat te denken van de dieren. Veel dieren hebben net als mensen alles verloren: hun huizen, hun families, hun voedsel, hun veiligheid.

Voorzitter Songül van Brakel: ” Voor de kledinginzamelingsactie (kleding/ textiel) hebben wij een sponsor , een Recycling bedrijf uit Breda die deze kilo’s van ons gaat opkopen en met dat bedrag gaan wij voer/ benodigde spullen kopen voor de dieren. Onze inzamelingsactie was vorig jaar een succes geworden mede dankzij door uitzending vbij Hart van Nederland 🇳🇱 afgelopen zomer juli was ik persoonlijk zelf daar op het gebied heb gezien dat ik niet mag stoppen”

Inzamelingsactie

Dierenasielen in Turkije zitten boordevol gekwetste dieren en hebben dringend hulp nodig! Stichting Unique start daarom vrijdag 2 februari met een kledinginzamelingsactie de verkoop van de kleding. Dat levert geld op wat Stichting Unique besteedt om het dierenleed in Turkije te verlichten.

Lever vanaf 2 februari je kleding in aan de P.J. Troelstraweg 5, in de speciaal daarvoor bestemde kliko’s en steun de dieren in nood.

Klik hier en neem een kijkje op de website van Dierenvoedselbank Maassluis Stichting Unique!

Doe goed met kleding die over is en kom in actie!


Stichting Unique Dierenvoedselbank Maassluis

Stichting Unique Dierenvoedselbank Maassluis

Stichting Unique DIERENVOEDSELBANK Maassluis |
P.J. Troelstraweg 5
3144 CW Maassluis
0647400991

Geen Reactie

Wij WEIGEREN Reacties ZONDER Voornaam + Achternaam!