WATERWEG | Op 1ste Paasdag 31 maart opent blaasorkest Glupo uit Breda het nieuwe vaarseizoen van het Hoeksveer. Vanaf die datum vaart het pontje weer tussen Hoek van Holland en Maasvlakte 2. Bezoekers van FutureLand – het informatiecentrum van de Rotterdamse haven – hebben daardoor tot 1 oktober een extra optie om naar FutureLand te reizen. De veerdienst is ook ideaal voor fietsers die de Maasvlakte willen verkennen.

© Kees Torn


Het Hoeksveer vaart tot oktober op vijf, zes of zeven dagen in de week tussen de Berghaven in Hoek van Holland en het haveninformatiecentrum FutureLand op Rotterdam, Maasvlakte. Daardoor heeft FutureLand via metro de Hoekse Lijn niet alleen een extra, snelle openbare vervoersverbinding met Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis, maar ook met Hoek van Holland Strand. Bezoekers kunnen zodoende bijvoorbeeld gemakkelijk een strandbezoek combineren met het ontdekken van de Rotterdamse haven. De overtocht met het Hoeksveer naar FutureLand duurt ongeveer een uur en is een ervaring op zich. Tijdens de oversteek van de entree van Europa’s grootste zeehaven waai je lekker uit en is er genoeg te zien, van zeehonden tot zeeschepen en van tankers tot trekvogels.

© Kees Torn

Glupo zal bij het vertrek van de eerste afvaart op Paasdagzondag 31 maart zowel in de Berghaven (om 10.00 uur) als bij het vertrek bij FutureLand op de Maasvlakte (omstreeks 11.OO uur) optreden. Het blaasorkest bestaat sinds 1970 en is een begrip in Breda en omstreken. Het blaast tijdens grote Bredase evenementen als de Singelloop en het carnaval.

Meer informatie

Het Hoeksveer vaart in april, mei, juni en september vijf of zes dagen per week en in de zomermaanden juli en augustus zeven dagen per week. Vorig jaar was de toeristische opvolger van de Fast Ferry met ruim 22.000  reizigers een groot succes. In 2022 werden ruim 18.000 passagiers vervoerd.  De eerste afvaart in Hoek van Holland is om 10.00 uur . De laatste afvaart vanaf Maasvlakte 2 vertrekt om 17.00 uur. De tijden sluiten aan op de openingstijden van FutureLand. Het veer is geschikt voor voetgangers en fietsers, de fiets mag gratis mee. Vaartijden en prijzen vind je op hoeksveer.nl.

Bekijk ook de vlog die Havenbedrijf Rotterdam over het Hoeksveer maakten: 


Redactie Mens&Maatschappij

Redactie Mens&Maatschappij

Redactie Mens & Maatschappij | Publiceert eigen artikelen en aangeleverde berichten binnen dit thema

Geen Reactie

Wij WEIGEREN Reacties ZONDER Voornaam + Achternaam!