MAASSLUIS | Voor de allereerste keer komt er een grote naam uit de danswereld naar Theater Koningshof Maassluis. Op zondagmiddag 30 juni zal niemand minder dan Igone de Jongh samen met 2 pupillen het podium betreden met haar voorstelling ‘Masterclass’. Tijdens de voorstelling coacht Igone live twee dansers bij het aanleren van een groot klassiek werk, waarna de pupillen dit stuk opvoeren, begeleid door live piano. Een unieke voorstelling waar iedere dansliefhebber bij wil zijn!

Over Igone de Jong

Igone de Jongh is dé prima ballerina van Nederland. Ze kende een glansrijke carrière bij o.a. het Nationaal Ballet, waarin ze opkwam als élève, vele hoofdrollen danste en uitgroeide tot de onvolprezen muze van Hans van Maanen. De afgelopen twee jaar creëerde ze drie grote eigen dansvoorstellingen en was ze artistiek directeur van de United Ukrainian Ballet Company. Het leven van Igone staat al sinds haar jeugd in het teken van ballet. Na een carrière van meer dan 35 jaar reageert ze met deze masterclass op de vraag om haar persoonlijke ervaringen en kennis met het publiek te delen.

Igone vertelt: “Ik heb zelf al heel vroeg ervaren hoe het is om op het hoogste niveau te moeten presteren. Die topsportmentaliteit heeft me veel gebracht, maar zeker na mijn tijd als artistiek directeur van de United Ukrainian Ballet Company ben ik ervan overtuigd dat ik veel te geven en toe te voegen heb aan de methodieken voor de huidige generatie dansers.”

Een unieke inkijk in het leven van onze prima ballerina

Met Masterclass geeft Igone je een unieke inkijk in haar leven. Je hleert haar aan de hand van videofragmenten, quotes en een interview beter kennen. Niet alleen als danser en coach, maar vooral ook als mens. Het belooft een unieke middag te worden vol liefde voor dans, de danspraktijk en het persoonlijke verhaal van Igone! Zit jij zondag 30 juni ook in de zaal?

Igone de Jongh – Masterclass
30 juni 2024
15.00 uur

Tickets via https://www.theaterkoningshof.nl


Publiciteit Koningshof

Publiciteit Koningshof

Theater Koningshof | Uiverlaan 20 | 010 591 1430 |
Bruisend Huis Maassluis! Theater, film, zalenverhuur, catering, feesten & partijen, vergaderingen, conferenties

Geen Reactie

Wij WEIGEREN Reacties ZONDER Voornaam + Achternaam!