door Sander van Aalst

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: TCE Partners

MAASSLUIS | Terwijl de jaarlijkse Furieade in Maassluis in volle gang was, bonden de korfballers van c.k.c. Maassluis zaterdag in Leiden ook hekkensluiter Sporting Trigon aan de zegekar. Het was alweer de derde overwinning in vier wedstrijden.

Sporting Trigon – Maassluis 14-18 (5-8).

In tegenstelling tot het treffen met HKV (10-11 winst) begon Maassluis in Leiden een stuk scherper aan de wedstrijd tegen Sporting Trigon. Ondanks een snelle 1-0 achterstand, die vanaf de strafworpstip werd gescoord, boog de ploeg van Johan van Barneveldt de pot snel om in Maassluis’ voordeel. Mark van der Vaart scoorde (ook vanaf de stip) de gelijkmaker, waarna het team ook van afstand de korf makkelijk wist te vinden. Maassluis liep zodoende uit naar een 5-2 voorsprong. Die marge van drie werd voor de rust niet meer weggegeven.

Na de thee begon tweede helft zoals de eerste, met een doelpunt vanaf de strafworpstip. Ditmaal mocht Jari Sonneveld van tweeënhalve meter aanleggen. Het was het startschot van een onvriendelijke helft, waarin de scheidsrechter alle zeilen moest bij trekken om de wedstrijd in goede banen te leiden. Maar liefst zesmaal zou de leidsman nog naar de stip wijzen, gelijk verdeeld over beide ploegen.

Maassluis bleek beter met de verhitte wedstrijd om te gaan. De in het eerste bedrijf opgebouwde marge werd behouden en toen achtereenvolgens Esther Fortuin en tweemaal topschutter Mark van der Vaart het verschil op zes doelpunten brachten, was de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg sputterde nog even tegen, maar uiteindelijk bepaalde Henne Bloem de wedstrijd, uiteraard vanaf de stip, op 14-18.

De Maassluise korfballers staan na de winstpartij, waarin Vera Le Kluse haar debuut maakte, op een gedeelde tweede plaats. De Eerste Klasse D wordt aangevoerd door Velocitas met acht punten. Gevolgd door Victum en Maassluis met beide zes punten.

KVS 4 – Maassluis 2 22-10.

Het tweede team van Maassluis liep tegen een flinke zeperd aan in Scheveningen. KVS was op eigen veld duidelijk een maatje te groot en trakteerde de ploeg van Wouter Sies de derde nederlaag op rij. De ploeg staat daardoor na vier speelronden op de voorlaatste plaats in de reserve eerste klasse.