Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond | Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | De selectie van Maassluis werd in de aanloop van het zaalseizoen geconfronteerd met een ware blessuregolf. Majelle Mars, stand-in Nosa Iyawe, Pim Bruin, Tristan Steenks en Karlijn Pap moesten de seizoenstart missen. Dit betekende dat Sanne Pap in de basis van Maassluis 1 startte. Vanaf de eerste minuut koos Korbis voor een fysieke strijd, blijkbaar vanuit de gedachte dat ze op kwaliteit tekort zouden komen, wat niet bezijden de waarheid was, zo bleek in de wedstrijd. Korbis kreeg ook de ruimte van de scheidsrechter om heel fysiek te spelen. Het eerste doelpunt was echter voor Maassluis.

Langzaam maar zeker breidde Maassluis de voorsprong in de eerste helft uit tot een ruststand van 8-12. Geruststellend zou je denken maar dat bleek in de tweede helft toch niet het geval. Tot 14-18 werd een voorsprong van 4 punten geconsolideerd, maar daarna kon Korbis het gaatje verkleinen tot 17-18 en was het verschil tussen beide ploegen tot het eind van de wedstrijd nooit meer dan 2 punten. Dit leidde tot een spannende en zenuwslopende slotfase, maar gelukkig kon Maassluis de gelijkmaker voorkomen en de wedstrijd met 21-22 over de streep trekken. Een fijne start daarmee van het zaalseizoen. En tevredenheid in het uit-vak van de Waddinxveense sporthal.

Met invallers Lilly de Jong en Birte Veldman trad Maassluis 2 aan tegen Korbis 2. In het begin van de wedstrijd werd er door beide ploegen weinig gescoord en ging het tot 4-4 gelijk op. Daarna sloeg Maassluis een gaatje, dat in de tweede helft zelfs opliep tot 6 punten. En met een voorsprong van 12-18 leek er geen vuiltje aan de lucht. Korbis kwam toch nog terug tot 16-18 maar verder liet Maassluis het niet komen. Ook Maassluis 2 dus met de punten naar huis.