c.k.c. Maassluis vocht afgelopen zaterdag een gevecht uit tegen ONDO uit Middelburg. Op basis van de ranglijst en de resultaten van de veldcompetitie, bepalen Maassluis en ONDO wie er gaat promoveren naar de eerste klasse. Echter een wedstrijd is het nooit geworden in de Olympiahal. ONDO won de wedstijd verdiend met 10 – 15 en liet Maassluis een illusie armer achter.

Maassluis 1 – ONDO (M) 1  10 – 15 (4-9)
Maassluis leek scherp aan de wedstrijd te beginnen door binnen vijf minuten twee keer te scoren. Lisanne Mars schoot raak en Leon Kloppenburg maakte de strafworp af. Helaas bleek achteraf dat dit de laatste keer was dat Maassluis een voorsprong had in de wedstrijd. ONDO herpakte zich na de achterstand en scoorde binnen zes minuten vier keer op rij. Na het vierde doelpunt van ONDO stribbelde Maassluis direct tegen met een doelpunt van Niek Seesink, 3 – 4. Dit was in de eerste helft het één na laatste wapenfeit dat Maassluis liet zien. Maassluis zou nog eenmaal tot scoren komen. ONDO liet zien dat zij de ware titelkandidaat zijn in de 2e klasse, want ze liepen binnen tien minuten uit naar een 3 – 9 voorsprong, ruststand  4 – 9.

ONDO liet aan het begin van de tweede helft zien dat het door wilde gaan, met waar het de eerste helft was geëindigd. Binnen vijf minuten was de stand 5 – 12. Maassluis liet zich na deze periode meer zien en had de juiste intenties wel gevonden, maar kon niet de juiste versnelling vinden om echt terug te komen in de wedstrijd. ONDO had meer wil, meer vermogen en was fysiek te sterk voor Maassluis. Wil je dit soort wedstrijden winnen, moet je opgelegde kansen afmaken. Ondanks dat Maassluis terug kwam tot 8 – 12 is het nooit meer spannend geweest in de tweede helft. In een matige tweede helft werden over en weer nog een paar doelpunten gescoord, waar Maassluis niet meer kon en ONDO vergat om het karwei af te maken en de score te verdubbelen.

De kaarten zijn geschud in de poule en de vraag is waar ONDO dit zaalseizoen een misstap gaat maken. Tot nu toe heeft de ploeg uit Middelburg nog niet verloren, dit geldt voor zowel zaal- als veldseizoen. Maassluis zal in de achtervolging moeten gaan en mag voorlopig geen misstap meer maken.

Maassluis 2 – ONDO 2 23 – 17
Maassluis 2 lijkt de te kloppen ploeg te gaan worden in de reserve tweede klasse. De eerste drie wedstrijden werden vrij gemakkelijk gewonnen en afgelopen zaterdag konden ze ONDO op vier punten zetten. Maassluis 2 begon scherp aan de wedstrijd en liep met een goede eerste helft ruim uit op ONDO. De tweede helft kon Maassluis 2 het niveau van de eerste helft niet handhaven, maar liep verdienstelijk uit naar een 23 – 17 overwinning. Hierdoor blijft Maassluis 2 koploper in hun klasse.

Overige wedstrijden
Maassluis A1 won hun wedstrijd met 11 – 15 bij Swift, hierdoor blijft Maassluis A1 in de achtervolging van de koploper. Maassluis 3 verloor hun wedstrijd tegen WION 3 en haakt af voorlopig af voor de strijd om de koppositie

Hoofdsponsor: Reinier de Graaf Groep
Co-sponsor: De Huizenbemiddelaar